Sydkoreas Turistpoliti inspireret af Gangnam Style

Korea turistpoliti
Koreas turistpoliti fungerer i høj grad som en form for turistguider. Foto: Republic of Korea, CC BY-SA 2.0.

Sydkorea har de senere år modtaget stadig flere feriegæster. Derfor har man i landet et særligt ubevæbnet politikorps, der skal gøre livet lettere for feriegæster i landet. Takket være deres farverige uniformer, er de altid nemme at få øje på.

Det særlige turistpolitiets uniformer i Sydkorea er, at de er designet af designerne, der også har stået bag kostumer til den sydkoreanske musiker Psy, som i 2013 stod bag mega-hittet Gangnam Style. Et nummer som uden tvivl har gjort sit til at øge opmærksomheden om Sydkorea som rejsemål.

Opsigtsvækkende uniformer

Uniformerne vækker opsigt i en iøjefaldende farve og med et – for en politiuniform – frækt snit og tilhørende cool sorte solbriller. Det er da også netop meningen, at betjentene skal være nemme at finde i gadebillede, og som feriegæst kan man altid henvende sig for at få hjælp, ligesom det særlige politi skal forhindre at turister bondefanges af lidt for smarte “forretningsmænd”.

Da man i kølvandet på pophittet Gangnam Style lancerede uniformerne i Sydkorea, var det også med et håb om, at det iøjefaldende turistpoliti og opmærksomheden omkring Psys hit ville være med til at trække flere feriegæster til landet. Gangnam Style er set næsten 3 millarder gange på Youtube og var i mange år den mest sete video overhovedet.

Sydkorea mere sikker end vestlige lande

Sydkorea har dog meget lidt kriminalitet. Faktisk mindre end vi kender her i Europa, hvor vi ellers er relativt sikre i forhold til mange andre steder i verden. Turistpolitiet blev altså ikke skabt for at forhindre voldelige overfald eller lignende mod turister, for dem er der i forvejen meget, meget få af.

Turistpolitiet er trænede i mange forskellige sprog og skal blandt andet skride ind, hvis taxichauffører eller kioskejere forsøger at tage højere priser fra turister end fra de lokale. Men det farverige politi er også med til at skabe tryghed og understøtte opfattelsen af Sydkorea som et sikkert land med styr på sagerne og orden i gaden. Og simpelthen hjælpe feriegæster med gode råd og vejvisning.

Gamle traditioner blandet med moderne livsstil

Psys musik og megahittet Gangnam Style repræsenterer det moderne Sydkorea med udvikling, fart over feltet og en god portion humor. Men i Sydkorea finder man også en dybt alvorlig og meget seriøs kultur, der bygger på ære, familie og andre traditionelle værdier.

Mange steder i Sydkorea er der således velbevarede templer, og de særlige gravhøje – blandt andet Ganghwa Dolmen – vidner om en kultur der går mange, mange tusinder år tilbage i tiden. Sydkorea er også et naturskønt land, for eksempel er øen Jeju noget nær et paradis på jorden.

Skrevet af
Mere af Mikkel H

Tag på ferie i smukke Ålesund i Norge

Med sin historie og Art Nouveau arkitektur er den norske by Ålesund...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *