Aktiv ferie i Alcudia på Mallorca

Alcudia golfbane
Golfbanen ved Alcudia er både smuk og udfordrende. Foto: trolvag, CC BY-SA 3.0.

Mallorca er ikke blot et favoritrejsemål, når det gælder sommerferien. I vintermånederne og især i foråret kommer mange til den spanske middelhavsø for at nyde godt af de aktiviteter, der ofte må opgives i sommerheden. Det er ganske vist for køligt til at ligge på stranden, men til gengæld er det milde vejr perfekt til for eksempel at holde golfformen ved lige. Er dette formålet med en aktiv ferie på Mallorca, bør du overveje en rejse til Alcudia, hvor du finder en af øens bedste golfbaner.

Mallorca ny i fornemt golf-selskab

Den uafhængige golfhjemmeside ‘Top 100 Golf Courses‘, som bedømmer golfbaner i hele verden, har således netop for første gang optaget en af Mallorcas golfbaner på sin liste. Det drejer sig om Club de Golf Alcanada, der kommer ind på en 81. plads på listen ‘Top 100 Courses in Continental Europe for 2018’.

Golfbanen som ligger bare 4 kilometer fra den populære ferieby Alcudia på den nordlige del af middelhavsøen, roses for sit spektakulære landskab helt ud til havet med udsigt over Alcudia og bugten. Derudover fremhæves det, at banen byder på masser af udfordringer for selv stærke spillere med sit bakkede terræn og drilske kystvinde.

Golfspiller
Golfspillere flokkes til Mallorca i vintermånederne. Foto: 422737, CC0 Creative Commons.

Club de Golf Alcanada er designet af Robert Trent Jones Sr. og Jr., som står bag flere af verdens flotteste golfbaner. Den flotte 18-hullers bane med 58 bunkers beskrives som velegnet til erfarne spillere, men med over 20 golfbaner spredt rundt omkring på Mallorca, kan alle få noget ud af en golfferie her – uanset niveau.

Vil du ikke nøjes med banen nærmest Alcudia, er det da også oplagt at smide golftasken ind i lejebilen og tage en dagsudflugt til en anden del af øen, som ikke er større end at de fleste baner er inden for din rækkevidde. Det er en god mulighed for at kombinere timerne på banen med udforskning af Mallorcas mange andre tilbud.

Alcanada Alcudia Mallorca
Rejser du til Alcudia i sommerhalvåret, får golfbanen stærk konkurrence af de tillokkende badestrande.

Aktiv ferie i lavsæsonen

Det er ikke kun golfspillere, som udnytter lavsæsonen på Mallorca. De talrige solskinstimer og mindre travle veje gør således også vintersæsonen til det idelle tidspunkt at tage til Mallorca på en cykelferie. Her er masser af muligheder for cyklister i alle niveauer med relativt flade områder, hvor man uden at skulle tråde alt for hårdt i pedalerne kan nyde landskabet og de hyggelige landsbyer. Der er dog også områder som for eksempel Tramuntana-bjergene, hvor de seriøse motionister (og professionelle ryttere) tester sig selv på hårde stigninger og nervepirrende nedkørsler.

Mandelblomster Mallorca
Mandeltræernes blomster er forårsbebudere på Mallorca. Blomstringen topper allerede i februar. Endnu en grund til at rejse til Mallorcavinterferie.

Ferie med middelalderstemning

Vælger du en rejse til Alcudia, kan du efter en aktiv dag med golf eller udflugter nyde stemningen i middelalderbyens kerne af kringlede, smalle gader. Her finder du et bredt udvalg af spisesteder med noget for alle smagsløg, hvad enten du er i humør til enkle, gode retter fra det lokale spanske køkken eller vil forkæle dig selv med en gourmetmiddag.

Ganske typisk for de ældre byer på Mallorca ligger Alcudia lidt tilbagetrukket fra kysten (knap 1 km), hvilket oprindeligt formentlig var en sikring mod pirater. Nede ved havet umiddelbart syd for byen ligger det mere moderne og turistede Port d’Alcudia, hvor du også finder et væld af restauranter og barer.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere