Tag til jule- og nytårsfest i Lissabon

Jul Lissabon træ
Det store juletræ på Praça do Comércio. Foto: Sergei Gussev, CC BY 2.0.

Julelysene er allerede tændt i Lisssabons gader, og i hele december vil den portugisiske hovedstad emme af julestemning og romantik med et væld af julemarkeder og koncerter. Julemåneden er derfor et perfekt tidspunkt for en storbyferie i Lissabon.

Milde vintre i Lissabon

Lissabon er kendt for sit milde solrige vejr, og selvom antallet af solskinstimer falder om vinteren, bliver det trods mere nedbør stadig i gennemsnit til fem timers solskin dagligt i december. Sammen med de milde dagstemperaturer på omkring 13-15 grader er der på en storbyferie i Lissabon i december derfor stadig rig mulighed for at nyde udendørs caféliv og solskin.

Lissabon aften
Du kan ikke forvente en hvid jul, men Lissabon danner alligevel en stemningsfuld ramme om julen.

Julstemning i Lissabon

I Lissabon gøres der meget ud af at pynte op til jul, og specielt i byens gamle bydele udsmykkes gader og bygninger med julelys og dekorationer. Overalt i byen inviteres der i løbet af julemåneden desuden til gratis kirkekoncerter og blandt andet den centrale plads i Lissabon, Terreiro do Paço, prydes af et 28 meter højt juletræ. Dog ikke et helt almindeligt juletræ, men en højteknologisk kunstinstallation i form af et træ designet af den portugisiske kunstner Leonel Moura, som frem til den 6. januar vil sprede sit lys på den historisk plads.

Bolo Rei
Bolo Rei, et af julens faste indslag i Portugal. Foto: Heather Cowper,CC BY 2.0.

Smag på Lissabons julegodter

Kendere af Lissabon ved, at byens bagerier, caféer og restauranter normalt byder på store gastronomiske oplevelser, og julen er da heller ingen undtagelse. Prøv for eksempel den traditionelle julekage ‘Bolo Rei’, de små fristende doughnut-lignende ‘Sonhos’ eller ‘rabanadas’, der minder om Arme Riddere. Én smagsprøve vil helt sikker ikke være nok, og du kan jo prøve prøve at finde de bedste udgaver i byen, hvor bagere og kokke kæmper indædt om at forbedre opskrifter og vinde kundernes gunst.

Læs mere om juletraditioner i Portugal

Det er ikke kun julen, som er en god anledning til at holde en storbyferie i Lissabon. Nytårsaften i Lissabon er også en helt særlig oplevelse. Her mødes lokale og turister blandt andet på Terreiro do Paço for at byde det nye år velkommen med stort festfyrværkeri og koncerter med populære portugisiske bands.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere