Tag på hvalsafari ved Azorerne

Delfin foran Pico
Delfin foran Pico

Det er nu blevet sæson for store hval-oplevelser ved Azorerne. Selvom du kan se hvaler året rundt ved den portugisiske øgruppe, er især april og maj et godt tidspunkt at komme på, hvis du ønsker at møde havets største pattedyr såsom finhvaler og blåhvaler.

Gode chancer for at se hvaler

Forskere har inden for de senere år vist, at et stigende antal hvaler lægger vejen forbi Azorerne – muligvis på gund af et bedre fødeudbud. Chancerne for at komme tæt på havets største dyr skulle altså være gode. Over 20 forskellige hvalarter lever i farvandet omkring de ni smukke vulkanøer.

At tage på en hvalsafari er da også næsten et must, når man rejser til Azorerne. Det er en oplevelse, som man måske kun får én gang i livet. Er du rigtig heldig, møder du måske verdens største dyr blåhvalen.

Her kan du se en video fra en hvalsafari ved Azorerne:

Men ellers er Azorerne også kendt for en stor bestand af kaskelothvaler, som nyder godt af det klare vand og rigelige fødemængder ved øerne. Ligeledes er der også rigtig gode chancer for at komme helt tæt på delfiner, som holder fast til ved øerne, og som er kendt for at lege omkring båden.

Praktiske råd

Der er i princippet ingen aldergrænse for at tage på hvalsafari og synet af en hval, hvad enten det er en lille delfin eller en kæmpe blåhval, er en uforglemmelig oplevelse for alle aldre. Det er dog værd at huske på, at hvalsafarierne som regel varer omkring tre timer. Dertil kommer, at mindre børn ofte er mere følsomme, så selv et roligt hav kan udløse søsyge.

Det er af indlysende grunde oplagt at tage et kamera eller kikkert med. Derudover kan det anbefales at medbringe lidt lette snacks og noget at drikke.

Er vejret ikke egnet til hvalsafari? Det kan ske at forholdene til havs er for barske til at bådene sejler, men fortvivl ikke. Der er således også interessante hval-seværdigheder på land. På øerne Pico og Faial er der således museer, hvor du kan lære mere om hvalerne. Ligeledes har man flere steder restaureret de tidligere hval-oberservationsposter, vigias, hvor historien om hvalfangsten fortælles.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere