Tips til den italienske Riviera

Den Italienske Riviera
Den Italienske Riviera

Den funklende italienske Riviera er en af de mest charmerende og smukkeste kyststrækninger i verden. Blandingen af azurblåt vand, bølgende bakkedale og flotte, gamle herskabsbygninger giver en helt særlig stemning.

Og den ellers eksklusive Riviera i det nordlige Italien kan opleves uden at rejsebudgettet sprænger fuldstændigt. Ved omtanke, forberedelse og nogle simple råd får du mulighed for at opleve de fantastiske omgivelser til en overkommelig pris.

1. Busser til Portofino frem og tilbage

At bo på luksushotel i celebre Portofino koster mange penge, men hvis du kan leve med at bo mindre eksklusivt, er det smart at bo i en af de nærliggende større byer og så besøge Portofino med bus.

Det gælder i det hele taget mange af de små, hyggelige fiskerlejer langs den italienske Riviera. Landsbyerne kan opleves på en enkelt dag, så man behøver ikke overnatte der. Det er billigere i større byer i nærheden.

Der er også busser og tog imellem de mange flotte kystbyer. Det er langt billigere at rejse fra by til by end at tage på krydstogt mellem de forskellige havne, men nok heller ikke helt så sjovt. Med bus og tog er det også nemmere at undgå de store menneskemængder, der ofte følger med de større krydstogtskibe i området.

2. Bo som italienske turister

Nogle gange kan man lære meget ved at følge de lokale turister, der ofte kender de mere økonomiske steder. Mange familier fra forskellige steder i Italien besøger Den italienske Riviera, og de bor ofte på steder, som er mere økonomiske end de store hoteller.

Der er masser af økonomisk overkommelige muligheder for overnatning i for eksempel Cinque Terre. Mange steder kan man leje en hytte på campingpladser eller lignende, og det kan godt betale sig, hvis man er en hel familie afsted sammen.

3. Meget på den italienske Riviera er gratis

Der er masser af muligheder for gode gratis oplevelser på den italienske Riviera. Du kan bruge tid på de fantastiske strande. Nogle dage er der gratis adgang til museer; her handler det bare om lidt planlægning og forberedelse. Eller hvad med at slappe af på en marina og se bådene komme ind og ud? For slet ikke at tale om den fantastiske natur.

Det er ganske gratis at vandre i bakkerne og op i bjergene og udsigterne koster heller ikke penge. Mange seværdigheder er helt gratis, specielt hvis du har sat dig lidt ind i historien og besøger steder, der ikke typisk er forbundet med store mængder af turister. Kun fantasien sætter grænser!

Find rejser til Italien her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere