Tre charmerende byer i Skotland

St Andrews
St Andrews er kendt for sit historiske havneområde og den enestående gammel katedral. Foto: dun_deagh, CC.

Skotland er et af Europas mest særegne lande og især kendt for sækkepibemusik, whisky, kilte, golf og et fantastisk bølgende højland. Men faktisk finder du også interessant byer i Skotland. Læs om Edinburgh, Aberdeen og St Andrews som rejsemål her.

St Andrews

St Andrews er en af verdens smukkeste byer og på mange måder Skotlands kronjuvel. Den ligger i smukke grønne omgivelser og ud til kysten. Byen har en historisk havneområde, en helt enestående gammel katedral.

Men allermest kendt er St Andrews i dag nok for at være byen, hvor golf opstod. Byen har verdens ældste golfbane, der meget passende hedder Old Course. Her har der været spillet golf siden 1500-tallet!

Aberdeen

Aberdeen er Skotlands tredjestørste by (efter Edinburgh og Glasgow), og er i sig selv en interessant by med et meget spektakulært opland. Omkring Aberdeen finder du en hel perlerække af flotte, skotske slotte. Dunnottar Castle og eventyrslottet Craigievar Castle er blot to eksempler.

Byen Aberdeen er et livligt sted med en venlig og imødekommende lokalbefolkning. Arkitekturen imponerer også med storslåede granitbygninger og colleges med overdådigt udsmykkede facader.

Edinburgh

Edinburgh er Skotlands hovedstad og med en stor margen den største by i landet. Men Edinburgh er udsædvanlig som storby i den forstand, at byen virkelighed har formået at holde fast i sit oprindelige jeg. Edinburgh har ikke ladet sig løbe over ende af udviklingen og befolkningsvæksten.

Derfor er flere områder i byen da også på UNESCO’s liste over bevaringsværdig kultur og hele 23 procent af Edinburghs huse er fredede. Den er den højeste andel af fredede bygninger i alle storbyer i hele Storbritannien. Edinburgh er med andre ord et fremragende sted at besøge for den arkitektur-, kultur- og historieinteresserede.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Titusinder drager i tomatkrig i Spanien

I disse dage rejser folk fra hele kloden til den lille spanske...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *