Tre ikke-religiøse pilgrimsrejser for livet

Camino de Santiago Spanien
En vandreferie på Camino de Santiago i Spanien er en oplevelse for livet. Foto: Staffan Andersson, Public domain.

Forårsfornemmelser giver rejselyst, og i denne påsketid bliver man let inspireret til at tage på en pilgrimsrejse. Den slags er ikke forbeholdt religiøse mennesker, og den store, unikke oplevelse, en pilgrimsfærd er, involverer ikke nødvendigvis bøn eller andre religiøse handlinger. Den involverer dog helt sikkert masser af skønhed, fred, udfordringer og mulighed for udforskning af det valgte område i et adstadigt tempo, der giver dig chancen for at få det hele med.

Pilgrimsrejser kan ændre dit liv, siger nogle. Måske er det sandt. Men i hvert fald er du sikker på, at selvom du ikke “finder dig selv” undervejs, finder du en masse smukke minder, du kan bevare livet ud.

De fleste pilgrimsruter er lidt udfordrende for fysikken, men det er besværet og de ømme fødder værd.

Inkaruten til Machu Picchu, Peru

En af verdens mest berømte pilgrimsruter, og en enestående oplevelse på en vandreferie, der for evigt forbliver i sjælen hos dem, der tager den.

Historiske eksperter mener, at inkaerne byggede denne vej som en hellig pilgrimsrute for at forberede besøgende på at træde ind i Machu Picchu. Machu Picchu er den mest berømte arv fra inkacivilisationen, og menes at være blevet bygget i 1400-tallet til ære for inkakejseren Pachacuti.

Den 43 kilometer lange gåtur kan være lidt hård, specielt på grund af beliggenheden: Meget højt over havets overflade, hvilket medfører, at luften er tynd. Men også det ublide terræn kan være ufordrende for den pilgrimsfarende.

Adgangen til inka-vejen er strengt kontrolleret: Perus regering udsteder kun 500 tilladelser om dagen til at gå den, hvoraf kun de 200 er for turister. Resten går til guider, bærere og kokke.

Så det er vigtigt, at du bestiller dit adgangskort i god tid, og organiserer din tur igennem et autoriseret bureau, der professionelt arbejder med at arrangere trekking-ture i Peru.

Det bedste tidspunkt at gå inka-vejen er fra maj til september. Vejen starter i Cusco, som ligger cirka en times dyr flyvning eller 21 timers billig bustur fra hovedstaden Lima.

Kumanoruten, Japan

Gjort populær af japanske kejsere i 900-tallet, fører den ældgamle rute til Kumano til utallige hellige relikvier og et stort antal tehuse.

Rutens beliggenhed i Kii-bjergene syd for Osaka giver garanti for spektakulært smukke, zen-agtige udsigter over bjerge, dale og vandfald, du kan beundre på vejen.

Et hotel med naturlige, varme kilder til at bade i er aldrig langt væk, når du går denne rute, så der er rig mulighed for at hvile og varme eventuelt ømme benmuskler undervejs.

Du kan gå i et par dage eller i flere uger – det er op til dig. Hele ruten kan klares på omkring 6 uger, alt efter tempo.

Sammen med Camino de Santiago i Spanien er dette den eneste ud af to UNESCO-godkendte pilgrimsruter.

Tag afsted forår eller efterår, og flyv til Kansai International Airport i Osaka. Tag et tog derfra til Kii, hvorfra du kan tage en bus til pilgrimsrutens start.

Camino de Santiago, Spanien

Du behøver ikke at rejse halvvejs rundt om kloden for at tage en af verdens smukkeste pilgrimsruter. Camino de Santiago, som fører til katedralen i Santiago de Compostela i Nordspanien, er blandt verdens mest berømte ruter, og, som skrevet ovenfor, en ud af kun to UNESCO-godkendte pilgrimsveje.

Ruten er en fantastisk måde at udforske spansk kultur på nært hold, da den giver dig mulighed for at besøge mange små byer undervejs – og eventuelt smage på den lokale Rioja-vin.

Der er mange måder at nå til målet i Nordspanien på, og ruterne er af forskellig længde og sværhedsgrad. En af de mest populære er “den franske vej” fra St. Jean Pied de Port.

Den er 780 kilometer lang, og det tager omkring en måned at gå den. Så riv god tid ud af kalenderen – du vil næppe fortryde det.

Det bedste tidspunkt er maj, juni eller september. Tag et fly til Paris, Biarritz eller Pamplona, hvis du vil gå “den franske vej”, og tag et tog derfra til St. Jean Pied de Port.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere