Tre steder med skøn og fredfyldt natur i USA

Yosemite Valley i USA
Naturen i USA indbyder både til fredfyldte oplevelser og aktiviteter med hjertet helt oppe i halsen. Foto: Jeff P, CC.

USA er en nation, der råder over en helt enestående natur. Mægtige landskaber skabt over millioner af år, som trods deres popularitet i dag, stadig byder på fredfyldte naturoplevelser.

Yosemite National Park, California

Yosemite National Park er USA’s tredjemest besøgte naturpark. Og det er med god grund. Parken er meget imponerende og har nogle helt unikke klippeformationer i den del, der rækker hen over Sierra Nevada. Det er her gletsjer-dalen Yosemite Valley er at finde, som nok er det skønneste område i parken.

Parken kunne for få år siden fejrer 150 års jubilæum. Og det var ingen ringere end præsident Abraham Lincoln, der dengang gjorde området til park under Californiens administration.

Cumberland Island, Georgia

På USA’s sydøstlige Atlanterhavskyst ligger en række ret ukendte, men meget smukke øer. En af de smukkeste er Cumberland Island. Her er naturen stadig vild og du er omgivet af vilde kalkuner og flotte gamle mosbelagte træer.

Området har ikke forandret sig meget de sidste mange år, og her finder man stadig et par kulturskatte som en gammel kirke og nogle ruiner fra USA’s tidlige historie. Det er som om, tiden har stået stille. Det er muligt at overnatte på den lokale kro – det her er så langt fra storbylivet, man nærmest kan komme.

Lanai, Hawaii

Hawaii er USA’s ultimative ferieøer, og her findes der områder med en helt særlig charme. Lanai er særdeles attraktiv, fordi den lille ø er næsten uberørt af den masseturisme, der kendetegner mange andre øer i nærheden. Øen har ikke trafiklys og er meget sparsomt beboet, men til gengæld skaber de gamle skibsvrag og vægmalerier en helt særlig stemning.

I dag er det meste af øen ejet af IT-milliardæren Larry Ellsion. Han har planer om at omdanne den til et bæredygtigt økologisk landbrug, men du kan nok stadig nå at opleve den enestående natur og snorkeldykke i fred ved kysten langs øen. Der er kun jordveje mange steder, og man skal helst have en firehjulstrukket bil for at komme frem.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere