Vancouver – storbyferie og noget af verdens bedste skiløb

Whistler Canada
Whistler, et af Canadas bedste skisportssteder. Foto: Ruth Hartnup, CC.

Det verdensberømte skisportssted Whistler ligger kun 1,5 timers kørsel fra den canadiske storby Vancouver.

Vancouver er berømt for sin smukke beliggenhed med hav på den ene side og bjerge på den anden. Her om vinteren er det især bjergene, som de lokale nyder godt af. Og det kan du også.

For de fleste hænger skiferie og storby ikke særligt godt sammen. Her i Europa skal man de fleste steder køre i mange timer fra storbyer, før man kommer til det nærmeste skisportssted.

I Canada ligger Whistler nærmest op og ned af Vancouver. Og Whistler er ikke bare et tilfældigt bjerg. Det rangerer som Nordamerikas bedste skisportssted.

At området i Vestcanada er super til vintersport, blev anerkendt, da vinter-OL i 2010 blev afholdt på Whistler og i Vancouver.

Skisport i verdensklasse

Med over 200 pister ligger Whistler som skisportssted i den større ende, også hvis man sammenligner med de fleste steder i Europa.

Dertil har sneen i Nordamerikas – og specielt helt heroppe i Canadas – bjerge et godt ry blandt erfarne skiløbere. Her er forrygende områder til dem, der gerne vil prøve kræfter med powder sne, og der er gode muligheder for off piste.

Men samtidigt med dette er der også masser af markerede områder til nybegyndere, og Whistler gør meget ud af at være et familievenligt skiområde.

Hyggelige Squamish

Lige syd for Whistler – halvvejs på vejen mod Vancouver – ligger den hyggelige canadiske by Squamish, som om sommeren er kendt som en af Canadas bedste steder for udendørs aktiviteter og aktiv ferie.

Vandring i området er også en mulighed om vinteren – eller måske i stedet langrend på ruterne, ligesom du kan se ørne og andet wild life undervejs.

Fra november til april afholdes det traditionsrige Farmer’s Market i vinterudgave cirka hver anden måned.

Farmer’s Market i Squamish er et stort marked, hvor lokale kunsthåndværkere, kunstnere og så videre udstiller og sælger deres produkter.

Vancouver

Med knap tre millioner indbyggere i området er Vancouver en ægte storby og Canadas 3. største by efter Toronto og Montreal.

Byen har et utal af museer og andre kulturelle tilbud – og så har den et godt natteliv. I Canada er Vancouver kendt som et godt sted at bo og – ikke mindst – et godt sted at spise.

Børnene vil også være underholdt, blandt andet af byens akvarium og det store science center. Den største seværdighed for hele familien er dog byens berømte Stanley Park.

Få steder i verden er det så nemt at tage en dag væk fra pisterne og opleve storbyens sus midt under skiferien.

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mikkel H

De Vestindiske Øer fejrer 100-års jubilæum med gavekort

De amerikanske jomfruøer som fra 1691 til 1917 hed Dansk Vestindien, markerer...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *