Vandreferie for alle på Azorerne

Vandreferie på Azorerne byder på fantastiske landskaber

Tag dine vandresko med til Azorerne og udforsk øgruppens fantastiske landskaber på nogle af de mange vandreruter, hvor du har naturen næsten helt for dig selv.

Vandring på vulkaner

I mange århundreder var varetransport på Azorerne noget, som primært foregik ad søvejen, selv hvis det var indenfor samme ø. På land var der kun ganske få rigtige veje, der var egnede til fragt med vogne og oksekærrer.

Den lokale befolkning brugte dog et netværk af mindre stier til hverdagens gøremål såsom at drive kvæg på græs og bringe afgrøder til og fra markedet eller havnen. Det var ligeledes ad disse stier folk gik eller red, når der var indbudt til fest i nærområdet.

Vulkanen Pico
Vulkanen Pico på øen af samme navn

Mange af disse gamle stier er i dag blevet restaureret og har fået nyt liv som vandrestier, hvor du som besøgende kan opleve den portugisiske øgruppes spektakulære natur.

Smukke vandreture for alle på Azorerne

Befinder du dig på øgruppens næststørste ø, Pico, der er opkaldt efter øens vulkan – Portugals højeste bjerg, er der for eksempel et bredt udvalg af vandreruter i forskellige sværhedsgrader. Du bestemmer selv, om du vil vandre helt ude langs kysten eller inde midt på øen.

Følger du for eksempel vandreruten Caminho das Lagoas i øens indre, passerer du adskillige smukke søer og kan undervejs nyde storslåede udsigter til den høje vulkan og på klare dage helt til naboøerne São Jorge og Terceira. Denne vandreture er 22 kilometer og kategoriseret som ‘nem’. Regn med at bruge 7 timer.

Vandring på Azorerne
Vandresti på Azorerne

På naboøen Faial vest for Pico er det enorme vulkankrater det naturlige sted for en vandretur. Du kan gå rundt om krateret på en 7 kilometers tur, der er relativt letgået, men enkelte steder dog kræver en sikker fod. Nyd de smukke udsigter ud mod kysten og ned i krateret. Rundturen tager omkring 2½ time.

Du kan vandre året rundt på Azorerne. Nogle foretrækker dog at tage på vandreferie uden for sommersæsonen på grund af de lidt mere milde temperaturer.

Se alle rejser til  Azorerne med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere