Vandretur med Madeiras bedste udsigter

Vandring i bjergene på Madeira
Vandring i bjergene på Madeira

Madeira er med sine mange stier og milde klima året rundt noget nær et paradis for vandretursfolk. En af de mest spektakulære vandrestier på blomsterøen går mellem de højeste toppe – Arieo og Ruivo.

Pico do Arieiro

Et af de mest populære udflugtsmål på Madeira er Pico do Arieiro. Udsigtspunktet ligger bare omkring 20 kilometers kørsel nord for Funchal med parkeringspladser lige under toppen. Den nemme adgang hertil i bil er uden tvivl en af årsagerne til, at mange af øens besøgende i løbet af ferien tager turen op herop. I klart vejr kan du heroppe i 1818 meters højde nyde øens måske bedste udsigt helt til Nonnernes Dal, sydkysten og naboøen Porto Santo mod nord.

Det kan anbefales at medbringe ekstra overtøj, da vejret heroppe over skyerne er meget omskifteligt med en ofte ganske frisk vind og lavere temperaturer end nede i Funchal.


Udsigt fra Pico do Arieiro

Vandretur til Pico Ruivo

Du behøver ikke gå retur til bilen med det samme efter at have nydt udsigten fra Pico do Arieiro. Når forholdene tillader det, er der således mange som vælger at snøre vandreskoene og følge en af Madeiras smukkeste vandrestier til Pico Ruivo – øens højeste bjerg.

Hvor stort set alle kan klare den korte gåtur fra parkeringspladsen op til udsigtspunktet på Pico do Arieiro, er vandreruten videre til Pico Ruivo anderledes krævende og anbefales officielt kun til erfarne vandrere.

Der er dog etableret en god sti det meste af vejen, og har du almindelig, god fysisk form bør det ikke være noget problem at klare denne tur, også selvom du ikke har erfaring med at vandre i bjerge. Du skal blot være indstillet på mange trappetrin både op og ned samt stræk med frit fald til siderne. Der er dog gjort meget for at sikre rutens udsatte steder med hegn langs siderne.

Det er en flot rute at gå, og fremme ved Pico Ruivo belønnes dine anstrengelser med endnu en af Madeiras bedste panoramaudsigter. Du kan dernæst enten vælge at gå tilbage til Pico do Arieiro, eller tage den kortere rute ned til parkeringspladsen ved Achada do Teixeira. Dette kræver naturligvis, at du på forhånd har lavet en aftale om at blive samlet op her. Regn med at bruge 3-6 timer afhængig af rutevalg, og hvor meget tid du vil bruge på at nyde udsigterne undervejs.

Generelt kan det anbefales at komme afsted fra morgenstunden, da der på dette tidspunkt ofte er bedst vejr og ikke mindst færre vandrere på ruten. Fornuftigt, solidt fodtøj er en selvfølge og medbring eventuelt også en lommelygte til passage af tunneler.

Flere naturoplevelser på Madeira

Vandreturen mellem Pico do Arieiro og Pico Ruivo skuffer sjældent, men den bør dog ikke være dit eneste udflugtsmål på Madeira. Tag for eksempel også på en naturskøn vandretur til Caldeirão Verde på det nordlige Madeira.

Foretrækker du at følges med en guide, findes der en bred vifte af lokale firmaer, som arrangerer guidede vandreture mellem toppene og for eksempel ad Madeiras berømte levadaer.

Se alle rejser til Madeira med Signatours her.

Tags i artiklen
,
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Tid til lovgivning om benplads i fly?

For at få plads til flest mulige passagerer har mange flyselskaber de...
Læs mere