Verdens bedste marina ligger i Vilamoura

Vilamoura marina
Vilamoura marina. Foto: Jerome Bon, CC BY 2.0.

Portugals største marina i Vilamoura på Algarvekysten er for andet år i træk blevet kåret til ‘Marina of the Year’. Marinaen som er centrum for livet i Algarves mest populære ferieby, vil de kommende år blive endnu større.

Årets marina 2016

Det er The Yacht Harbour Association som ved et bådshow i London tildelte Marina de Vilamoura den prestigefulde pris. Marinaen som blev indviet i 1974 er Portugals største og var i mange år landets eneste. I dag er den stadig Portugals største og uden tvivl mest kendte marina. Der er plads til 825 både i marinaen, som kan tage imod fartøjer på op til 60 meters længde.

Sidste år blev der annonceret nye investeringer for millioner af euro, der blandt andet skal bruges til at forbedre marinaen og gøre området til Europas førende ferieresort.

Vilamoura fiskebaad
Du kan tage på fisketure fra Vilamoura marina. Foto: Jerome Bon, CC BY 2.0.

Hjertet i Vilamoura

De mange restauranter, barer og butikker i Vilamouras marina gør den til det naturlige midtpunkt for livet i den populære ferieby. Marinaen er kendt for at tiltrække livsnydere og jersettere fra hele verden. Det er således ikke uden grund, at Vilamoura er blevet kaldt for Portugals svar på Monaco. Her er dog restauranter og barer for enhver smag og ikke mindst pengepung. Har du ikke din egen luksusyacht, er der ligeledes bådfirmaer i marinaen, som tilbyder for eksempel fisketure.

Det er dog ikke kun sejlere, som ynder at rejse til Vilamoura. Du har også mulighed for at prøve kræfter med alle former for vandsport, og de over 20 golfbaner gør desuden området til et yndet rejsemål for golfspillere.

De indbydende, kilometerlange sandstrande, som strækker sig ud fra begge sider af marinaen, er naturligvis også et af Vilamouras vigtigste trækplastre, hvor du kan nyde det solrige klima til fulde.

Nemt at rejse til Vilamoura

Vilamoura ligger tæt ved den internationale lufthavn i Faro, som er den primære indgangsport til Algarve, og hvortil der er flyforbindelser til det meste af verden – heriblandt danske lufthavne.

Selvom det ikke er noget problem at få feriedagene til at gå i Vilamoura, har du desuden her et godt udgangspunkt for at udforske nogle af de mange andre seværdigheder og byer i resten af Algarve.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere