Verdens bedste og værste lufthavne

Kvinde lufthavn
Vil du have en god rejseoplevelse, er der visse lufthavne, du bør undgå.

Skal du ud at flyve? Her kan du se en liste over verdens bedste og værste lufthavne bedømt på servicekvalitet, punktlighed og passageranmeldelser.

Bystat har Verdens bedste lufthavn

Det er Airhelp, et firma som hjælper forsinkede flypassagerer med at få kompensation, som har lavet listen. Den bedste lufthavn finder man ifølge Airhelp i Singapore, hvis lufthavn årligt modtager næsten 59 millioner rejsende. Det gør Singapore Changi Airport til verdens 17. mest travle og den 6. mest benyttede i Asien. I 2016 var blot 12 procent af flyene i lufthavnen forsinkede.

Verdens næstbedste lufthavn finder man ifølge Airhelp i München, Tyskland. Dette er med over 42 millioner rejsende årligt Tysklands næstmest benyttede lufthavn, som har en bredt netværk af ruter til resten af verden med næsten 500 daglige afgange. Trods travlhed formåede lufthavnen sidste år at opretholde en høj punktlighed, hvor kun 0,16 procent af flyafgangene var meget forsinket (mere end tre timer) eller aflyst.

Danmark kan kippe med flaget over Københavns Lufthavn i Kastrup, der får en flot plads på listen som nummer fire i verden bedømt på den samlede score.

Den tvivlsomme ære af at have Verdens værste lufthavn tilfalder Kuwait, som i bedømmelsen især lider af lav punktlighed og servicekvalitet. En anden lufthavn som flere danskere nok har stiftet bekendtskab med, London Gatwick Lufthavn, indtager pladsen lige før Kuwait. Den engelske lufthavn var sidste år ramt af mange forsinkede flyafgange (41 procent).

Se de komplette lister herunder:

De bedste lufthavne

  1. Singapore, Singapore
  2. München, Tyskland
  3. Hongkong, Kina
  4. København, Danmark
  5. Helsinki-Vantaa, Finland
  6. Cincinnati-Northern Kentucky, USA
  7. Barcelona El Prat, Spanien
  8. Madrid Adolfo Suarez-Barajas, Spanien
  9. Auckland, New Zealand
  10. Frankfurt, Tyskland

De værste – den værste er øverst

  1. Kuwait, Kuwait
  2. London Gatwick, Storbritannien
  3. Manchester, Storbritannien
  4. Newark Liberty, New Jersey, USA
  5. Stansted, Storbritannien
  6. Edinburgh, Storbritannien
  7. Mumbai, Indien
  8. Dubai, Dubai
  9. Bangkok, Thailand
  10. Delhi, Indien

Du kan se den fulde liste over verdens bedste og lufthavne på Airhelps hjemmeside

Find oplysninger om lufthavne

Har du brug for oplysninger om faciliteter i lufthavnen eller for eksempel information om de forskellige transportmuligheder til og fra en bestemt lufthavn? Det kan du alt sammen finde i oversigten over lufthavne hos Escapeaway.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere