Verdensrekord tiltrækker surfere til Portugal

surfer
Portugal er med rette blevet et populært rejsemål for surfere.

Da ekstrem-surferen Garrett McNamara i 2013 i Portugal satte en ny verdensrekorden i at surfe den højeste bølge, var det medvirkende til at tiltrække endnu flere vovemodige surfere til landet. Det er dog ikke kun erfarne bølgeryttere, som har fået øjnene op for de gode muligheder for at surfe i Portugal.

Unikke kæmpebølger i Nazaré

Eksperter har forsøgt at fastslå nøjagtig hvor høj bølgen McNamara surfede var, og målinger foretaget af portugisiske forskere tyder på, at bølgen var omkring 34 meter høj. Dermed slog McNamara sin egen rekord på 23,77 meter fra 2011 eftertrykkeligt.

Ligesom i 2011 var det ved kystbyen Nazaré, som ligger omkring 130 km nord for Lissabon, at Garrett McNamara fandt sin kæmpebølge. Praia do Norte-stranden ved Nazaré er berømt for sine enorme bølger, som skabes på grund af særlig fordelagtige bundforhold.

Surfere Algarve Portugal
Algarve har mange gode strande til surfing.

God reklame for Portugal

I Nazaré og hos Portugals turistkontor var man da også forståeligt glade for den opmærksomhed den nye rekord skabte ude i verden i håbet om, at den ville kunne lokke endnu flere surfere til regionen og resten af Portugal.

“Vi har 725 kilometers ren Atlanterhavskyst med nogle surfstrande som er helt unikke”, lød det således i en kommentar til den nye rekord.

Mens for eksempel også Algarvekysten tiltrækker mange surfere, er bølgeforholdene i lige præcis dette område ved Nazaré dog i en klasse for sig, og nok noget kun ekstremsurfere som McNamara bør vove sig ud i. Du finder dog også mere rolige vande i nærheden af Nazaré, som for eksempel er velegnede til børn.

Optagelserne herunder af McNamara på vandet ved Nazaré giver et godt indtryk af kæmpebølgerne.

Surfing for begyndere

Mens kysten ved Nazaré er kendt for sine kæmpebølger, der kræver mange års erfaring og vovemod at tackle, er der dog også andre strande på Portugals vestkyst, som har mindre frygtindgydende bølger. Det gælder for eksempel Foz do Lizandro stranden ved Ericeira, som ligger inden for et surfreservat, der tiltrækker både proffer og begyndere.

Skal du prøve kræfter med kunsten at surfe for første gang, er også Algarvkysten og Lissabonkysten kendt for at byde på perfekte forhold. Det kunne for eksempel være Guincho-stranden ved Cascais, hvor du kan kombinere sjov på bølgerne med stemningsfulde aftener oppe i den charmerende kystby. Du befinder dig desuden kun omkring 30 km fra Lissabons mange tilbud. I Algarve er især Praia do Amado ved Lagos populær blandt begyndere – ikke mindst fordi vandet her er noget af det luneste, du kan opleve i Portugal.

Overvejer du en badeferie i Portugal? Så læs vores guide til Portugals bedste strande.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere