De Vestindiske Øer fejrer 100-års jubilæum med gavekort

De Vestindiske Øer
De vestindiske øer lokker med ægte bounty-strande. Foto: Reinhard Link, CC.

De amerikanske jomfruøer som fra 1691 til 1917 hed Dansk Vestindien, markerer i 2017 100-året for overdragelsen fra Danmark til USA. I den anledning tilbydes besøgende på den caribiske øgruppe et oplevelsesgavekort på $300.

Gavekort til oplevelser

Gavekortet som lyder på $300 (ca. 2130 kr.), tilbydes dog ifølge The Telegraph kun besøgende, som arrangerer deres rejse gennem øgruppens officielle turistbureau. Gavekortet kan benyttes til at booke kulturhistoriske udflugter og aktivieteter, der arrangeres af en række lokale hoteller.

Øgruppen som består af de tre øer Sankt Croix, Sankt Jan og Sankt Thomas markerer hvert år den 31. marts overdragelsen med blandt andet parader af hornblæsere i gaderne. I 2017 vil besøgende i marts måned desuden få udlevet et særligt souvenir, der markerer jubilæet.

Solgt for 25 millioner dollars

Kolonitiden på Dansk Vestindien og handlen med sukker, tobak og kaffe baseret på slaveri står i dag som et mørkt kapitel i dansk historie. Da Danmark i 1917 solgte øerne til USA for 25 millioner dollars blev øgruppens navn ændret til De amerikanske jomfruøer (United States Virgin Islands). Mange steder kan du dog stadig støde på danske stednavne, som for eksempel i byerne Christiansted og Charlotte Amalie. Ligeledes kan du finde gader med navne som Dronningens Gade, Prinsens Tværgade og Nørre Gade.

Fortiden synder til trods er øgruppen nu til dags blevet et yndet rejsemål for mange danskere. De historiske seværdigheder indbyder til interessante udflugter og et indblik i en for mange ukendt del af dansk historie. Men det er dog uden tvivl især de fantastisk sandstrande med turkisblåt, klart vand og det lune tropiske klima, som har størst tiltrækningskraft.

Afslapning og unikke oplevelser

Vil du ikke nøjes med at dase i sandet, er der på De Vestindiske Øer blandt andet masser af muligheder for at dykke på vrag, svømme med havskildpadder eller tage på smukke sejlture langs kysten.

Inde på øerne venter også mange unikke oplevelser med alt fra smukke vandreture, sukkerplantager og kulturelle oplevelser i hovedbyerne.

Danske rejsebureauer fejrer 100-året

Det er ikke kun på De Vestindiske Øer, at man markerer 100-året for salget til USA. I Danmark vil danske rejsebureauer også benytte jubilæet til at tilbyde særlige rejser til de smukke øer i 2017.

Søge du en rejse til De Vestindiske Øer i 2017? I søgemaskinen her på siden kan du altid finde aktuelle tilbud fra danske rejsebureauer på pakkerejser til øgruppen. Vil du selv sammensætte din rejse, kan søgemaskinen desuden bruges til at finde og bestille flybilletter og hoteller.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Køb dansk – og undgå feriefiasko

Få danskere er klar over det, men de udenlandske rejsebureauer – som...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *