Via Algarviana – oplevelser i Algarves bagland

Vandreferie
Tag vandreskoene med, hvis du skal holde ferie i Algarve.

Algarve er elsket for sine fantastiske strande, men kan du løsrive dig fra strandlivet, byder baglandet også på mange store oplevelser. Følg for eksempel vandreruten Via Algarviana, hvor der venter dig en bred vifte af unikke natur- og kulturoplevelser.

Via Algarviana

Via Algarviana har sin oprindelse i en gammel pilgrimsrute til Sagres i det vestligste Algarve, hvor den også ender nu til dags. Startpunktet finder du i den charmerende by Alcoutim, der ligger på breden af floden Guadiana tæt ved den spanske grænse.

Du kan følge Via Algarviana til fods eller på cykel. Ruten som er på i alt 300 kilometer, løber på tværs af regionen fra øst til vest. Der er dog også gode muligheder for at lave mindre dagsture, da Via Algarviana er opdelt i 14 sektioner, ligsom der flere steder undervejs er mulighed for at lave korte rundture. Hver sektion starter og ender steder, hvor der er mulighed for at finde indkvartering og forplejning.

Via Algarviana skilt
Ruten er opdelt i sektioner af op til 30 kilometers længde. Foto: Kolforn, CC BY 3.0.

Traditioner og urørt natur

Uanset om du går hele ruten eller udvælger bestemte sektioner, kan du glæde dig til en tur med storslåede udsigter, smuk natur og ikke mindst talrige hyggelige landbyer, hvor du har chancen for at opleve et mere autentisk Portugal.

Ruten passerer over bjergkæden Serra do Caldeirão, et område der er kendt for korkproduktion. Her vil du passerer forbi traditionelle landsbyer som Salir, Benafim og Alte. Glæd dig også til at stifte bekendtskab med Silves, en lidt søvnig by rig på historie, før turen går videre til det smukke bjergområde Serra de Monchique, hvor du finder nogle af de bedste panoramaudsigter i Algarve. Sidst, men ikke mindst, kan du glæde dig til at nå Costa Vicentina Natural Park i det sydvestligste Algarve, som har en af Sydeuropas mest uberørte kyststrækninger.

Du kan finde mere information om vandreruten på den officielle hjemmeside her. I den korte video herunder kan du få lidt indtryk af, hvad der venter dig.

Oplevelsesrig badeferie i Algarve

Har det lunefulde danske sommervejr givet dig trang til sol og varme, er Algarve naturligvis et ideelt rejsemål. Gider du dog ikke ligge hele dagen på stranden, er Via Algarviana bare en af mange muligheder for at udforske baglandet.

Har du ikke vandreskoene med, er en oplagt mulighed at leje en bil. Der er gode vejforbindelser til masser af seværdigheder og hyggelige byer fra kysten.

Læs mere om rejser til Algarve

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere