Vidunderlige dagsture fra Lissabon

Udsigt over havnen i Cascais på Lissabonkysten
Udsigt over havnen i Cascais på Lissabonkysten

Når du holder ferie i Lissabon, har du et hav af muligheder for at få uforglemmelige oplevelser med hjem i kufferten. Ikke kun fra selve byen Lissabon, men også fra de mange spændende steder, der ligger kun få timers kørsel eller mindre derfra.

På cykeltur i Cascais

Er du til solbadning, en svømmetur eller vandsport såsom surfing er Cascais noget for dig. Byen ligger kun en kort togtur fra Lissabon, så hvis du holder ferie der og trænger til lidt afveksling fra storbyen, er Cascais et oplagt og nemt mål.

Her er alle muligheder for dem, der elsker havet, solen og den friske luft – du kan flade ud på stranden, eller du kan leje en cykel tæt ved togstationen og udforske byen og området på egen hånd.

Det kan anbefales at følge den 16 kilometer lange afmærkede cykelrute, som vil føre dig til mange smukke steder. Det er en god idé at tage en madpakke med, da du sikkert vil have lyst til at tage dig god tid og gøre mange stop undervejs.

Hvis du er til surfing, er Guincho-stranden, som cykelruten kommer forbi, et ideelt sted til den sport.

På din vej tilbage kan du eventuelt tage et kort smut væk fra ruten for at besøge det gratis Paula Rego-museum, hvor du kan beundre de mange talentfulde malerier af en af Portugals mest berømte kunstnere. Museet ligger på Avenida de República.

Portinho da Arrábida
Vandet ved Portinho da Arrábida er meget indbydende. Foto: F nando, CC BY-SA 3.0.

Landsby-idyl og drømmestrand i Portinho da Arrábida

Portinho da Arrábida er en idyllisk, lille landsby, som ligger omkring 45 minutters kørsel syd for Lissabon.

Den rolige, beskyttede bugt, som den hvide sandstrand ved Portinho da Arrábida ligger i, er perfekt til snorkling – og naturligvis til afslapning og solbadning.

Bag stranden rejser stejle bjerge sig på billedskøn vis. De udgør en del af Arrábida-naturparken, som har svingende bjergveje, skove, udsigtspunkter over bugten og klostre, man kan besøge.

Skulle du få lyst til en overnatning, ligger der flere charmerende Bed and Breakfasts med havudsigt i Portinho.

Faktisk har Arrábida-området så meget at byde på, at du snildt kan bruge en hel uge her.

En anden landsby i området, Azeitão, som også i sig selv er en dagstur fra Lissabon værd, har to berømte vingårde, du kan besøge: José Maria da Fonseca, som er den ældste producent af bordvine i Portugal, og Bacalhôa.

Du har naturligvis rig lejlighed til at smage på herlighederne under dit besøg.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere