Vinterrejser med sol og varme

Par på strand
Tag en pause fra det danske vintervejr med en af rejserne i programmet hos Escapeaway.

Kong vinter har taget et fast greb om os herhjemme med is og kulde. Længes du efter solens varme, er der heldigvis masser af solrige rejsemål sydpå at vælge mellem hos Escapeaway denne vinter. Det gælder, hvad enten du drømmer om at dase ved poolen eller om en mere aktiv ferie med masser af nye oplevelser.

Evig sommer på smukke øer

Et af de bedste midler mod vintertræthed et skud D-vitaminer af den slags, du får på en ferie under sydens gavmilde sol. Og i den kategori er der talrige destinationer at vælge imellem inden for overkommelig afstand, selvom du skal ganske vist skal rejse længere og længere for at finde rigtig varme, efterhånden som vinteren skrider frem.

De Kanariske Øer byder på sol og varme det mest af året, også når vinteren er mørkest og koldest herhjemme. Og så ligger den spanske øgruppe forholdsvis tæt på det europæiske fastland. Den relativt korte rejsetid har da også gjort øer som Gran Canaria og Tenerife til nogle af favoritrejsemålene blandt solhungrende skandinaver om vinteren.

Omkring 500 kilometer længere mod nord ligger Madeira, som med dagtemperaturer på cirka 20 grader og massevis af soltimer også er et oplagt mål for en vinterferie langt fra sne og kulde. Særligt på den sydlige del af den portugisiske blomsterø omkring hovedstaden Funchal kan du i december og januar forvente mere end fire gange så mange soltimer som i Danmark.

Vinterferie på bounty-strande i Smilets Land

De senere år har De Kanariske Øer fået stærk konkurrence fra Thailand som det mest populære vinterrejsemål. Flyveturen er noget længere, men til gengæld ankommer du til et dejligt tropisk klima med ægte sommervarme. Her er havtemperaturen høj nok til at selv den værste frossenpind må overgive sig. Det indbyder til afslappende badeferie på de hvide sandstrande ved det turkisblå hav på populære Phuket, den skønne ferie-ø Koh Samui eller ved den smukke skærgård i Krabi.

Du og familien kan sagtens fordrive det meste af vinterferien med blot at nyde de fantastiske strande i Thailand. Ønsker I lidt afveksling, kan det anbefales at tage på udflugt til nogle af de enestående naturperler inde i baglandet. Derudover kan du glæde dig til mødet med en utroligt gæstfrie lokalbefolkning og ét af verdens måske bedste køkkener.

Farverige koralrev og historiske vidundere i Egypten

Mod øst på omtrent modsatte side af Afrika er Egypten et andet af vinterens mest solrige rejsemål, som er inden for fornuftig flyafstand. Her er der kun én times tidsforskel, som betyder, at du og familien ikke vender hjem fra ferien med koks i døgnrytmen.

På to af Egyptens mest populære vinterrejsemål, Hurghada og Sharm El Sheikh, ved det Røde Hav er det selv i januar og februar typisk vejr som på en dansk sommerdag med 22-26 grader. Det indbyder til afslapning på de lækre strande eller dykkerture på de farverige koralrev, som Rødehavet er kendt for.

De behagelige temperaturer betyder, at vinteren også er et godt tidspunkt at rejse til Egypten for at udforske de mange seværdigheder. Hvor det midt på sommeren med temperaturer, der kan nærme sig 40 grader, kan være for hedt til sightseeing, er vinterhalvåret ideelt til at besøge seværdigheder som Kongernes Dal i Luxor, Tutankhamons grav, Sfinksen i Giza og ikke mindst de store pyramider.

Tidlig sommer på Costa del Sol

Selv om der er sne i de nærliggende Sierra Nevada-bjerge, har Costa del Sol nede ved Middelhavet også om vinteren et dejligt mildt klima med temperaturer, der jævnligt sniger sig op på 18-20 grader om dagen og masser af solskinstimer. Det er måske ikke ligefrem strandvejr, men det er til gengæld perfekt til at opleve alt det andet, som Costa del Sol og Andalusien også byder på.

Hvis du er til ferier med udendørs aktiviteter, er der masser at vælge imellem: golf, vandreture, ridning, udflugter til charmerende hvidkalkede landsbyer i nærheden eller lange gåture langs havet. Mens der er masser af liv og leben om sommeren på Costa del Sol ofte, er en vinterrejse til Spaniens mest solrige kyst en helt anden oplevelse. Hotelpriserne falder betydeligt, køerne ved de populære attraktioner er betydeligt kortere, og du har bedre mulighed for at opleve den lokale kultur og nyde en mere rolig atmosfære.

Sommervarmen melder sin ankomst tidligt i det sydlige Spanien. Allerede i maj minder vejret om en god dansk sommer. Aftener og morgener være stadig være lidt kølige, men solen begynder at have magt og bringer i løbet af dagen typisk temperaturen op omkring 22-23 grader. Kan du vente så længe er foråret derfor også et godt tidspunkt at rejse til Costa del Sol for at tage forskud på sommeren.

 

Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere