Wellness og personlig pleje hitter på ferien

Wellness
Wellness hitter som ferieform

Der er mange måder at holde ferie på, men meget tyder på, at mange er blevet trætte af at fare rundt og jagte oplevelser og seværdigheder og mæske sig i mad og drikke og fyre den af i byen om natten for slutteligt at vende hjem fra ferien mere udmattet end før.

En stor ny trend går i hvert fald den modsatte vej. På wellness-ferier handler det nemlig om at sænke tempoet, slappe af og leve sundt og harmonisk – helt uden stress og jag. Det sker i takt med, at mange i dag føler, deres hverdag er blevet mere stresset og usammenhængende.

Rejsebranchen følger udviklingen nøje

Der er rift om de mennsker, der bruger ferien på wellness-centre, da de i snit bruger væsentligt flere penge end de fleste andre grupper af turister. Det er ikke typisk back-packere, der tager på wellness-rejser, snarere tværtimod. En wellness-feriegæst bruger 130 procent flere penge på ferien end den gennemsnitlige ferierejsende.

Det er klart, at feriersteder og rejsemål er mest interesserede i at få feriegæster, der rent faktisk lægger nogle penge i lokalmiljøet, og derfor gør feriestederne meget for at tiltrække wellness-turister. De store internationale wellness-centre skyder derfor op mange eksotiske og smukke steder i verden. Omgivelserne er en vigtig del af en wellnessferie.

Personlig pleje og luksus

En stor del af wellness-feriegæster vil gerne forkæles og plejes i et omfang, de ikke har råd eller tid til i hverdagen. Kurbadene rundt om gør derfor meget ud af at give gæsterne en rolig og harmonisk ferie med et minimum af forstyrrelser. Det er vigtigt, at gæsterne får den fornødne ro, så ferien føles som et break fra hverdagen.

I en tid, hvor hverdagen er stresset og arbejdsmarkedet mere fragmenteret end nogensinde, kan en wellness-ferie give – i det mindste for en kort periode – en følelse af sammenhæng og tid til at komme til hægterne. Gæsterne får simpelthen tid til at vende fokus indad og mærke sig selv, pleje sig og bare slappe af og nyde tiden uden at skulle noget eller hele tiden ordne praktiske ting.

Et åndehul

Kursteder og badebyer har sådan set altid haft den funktion at give menneske mulighed for at komme væk hjemmefra, men hvor det tidligere var kroniske hudlidelser og andre fysiske ting, der ofte motiverede folk til ophold på disse steder i ferien, er det i det også dagligdagens fortravlethed og den mentale stress, folk flygter væk fra.

Wellness-ferier fungerer som et hårdt tiltrængt åndehul for det moderne storbymenneske.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere