Lær om truede dyr fra de fem verdenskontinenter i Zoo de la Palmyre

Zoo de la Palmyre
Zoo de la Palmyre. Foto-kreditering: Laurent Bartkowski. Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

Zoo de la Palmyre i Frankrig er en klassisk zoologisk have, der tilbyder kombinationen af en afslappende familiedag, hvor du samtidig kan lære noget om de ofte truede dyr fra de fem verdenskontinenter. Samtidig arbejder Zoo de la Palmyre for at sikre de truede dyrearters overlevelse ved deltagelse i de mange verdensomspændende bevaringsprojekter, som zoologiske haver i det 21. århundrede alle aktivt indgår i.

En livsstil

Palmyre Zoo blev startet i 1967 af en passioneret og determineret herre ved navn Claude Caillé. Claude blev introduceret til dyreverdenen af sin kone Irène i en alder af 20 år, og lige siden var han fast besluttet på at åbne en zoologisk have. Derfor dykkede han ned i bøger og zoologiske studier for i 1957 (ca. 26 år gammel) at starte et omrejse zoo, hvor han sammen med familien besøgte skoler over hele Frankrig. Efter flere rejser til Afrika og et samarbejde med Carr Hartley, der indfangede og solgte dyr til zoologiske haver, fandt Claude området ved Mathes, og grundlagde i 1966 Zoo de la Palmyre med i alt 60 dyre. Haven blev en umiddelbar succes og en livsstil for familien, der dagligt opflaske chimpanseunger, pantherunger og løveunger, hvis mødre ikke ville kendes ved dem, ligesom Claude og Irènes børn voksede op med gepardunger i sengen og oddere i badekaret.

Zoo de la Palmyre
Zoo de la Palmyre rummer hele 1600 dyr, herunder flamingoer. Foto-kreditering: Matt Quny. Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

1.600 dyre fra de fem verdenskontinenter

I dag har haven ca. 1.600 dyr fra de fem verdenskontinenter og haven er en af de absolut mest populære zoologiske haver i Frankrig og er anerkendt i hele Europa. Haven er stadig et familieforetagende, hvor man kan se følgende dyr: Bison, elefant, gorilla, jaguar, lemur, orangutang, leopard, flagermus, sibirisk tiger, gibbon, gepard, kænguru, løve, isbjørn, sneleopard, zebra, chimpanse, giraf, flodhest, ulv, søløve, rød panda og næsehorn. I reptilafdelingen ses kaiman, pytonslange, leguan og skildpadde. På den luftbårne side, præsenteres haven af flamingo, pelikan, pingvin, ibis, ara, næsehornsfugl og flere til.

Rejser til Zoo de la Palmyre og Poitou-Charentes

Kunne du tænke dig at besøge Zoo de la Palmyre i regionen Poitou-Charentes? Så se alle Escapeaway´ rejser til Poitou-Charentes her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere