ZooLagos og Zoomarine – oplevelser for familier i Algarve

Zoomarine
Zoomarine er ideel til en dag med familien. Foto: Joseolgon, CC BY-SA 4.0.

Det er ikke kun de dejlige strande, som gør Algarvekysten til et ideelt rejsemål for familier. Portugals sydligste region har også en perlerække af attraktioner og forlystelser, der byder på masser af oplevelser for hele familien. Blandt disse er ZooLagos og Zoomarine, som er inden for kort rækkevidde af nogle af Algarvekystens mest populære feriebyer.

Abe
Der er dyr fra hele verden i ZooLagos. Foto: William Warby, CC BY 2.0.

ZooLagos

Tanken om at etablere Lagos Zoologiske Park voksede langsomt frem. I starten var det således blot en gård, hvor ejeren Paul Figueiras begyndte at samle eksotiske dyr. Turister, lokalbefolkningen og skoleklasser i regionen udtrykte i stigende grad ønske om lov til besøge gården. Hvad der startede som en hobby, udviklede sig derfor efterhånden til et forretningsmæssigt projekt, og i dag er Lagos Zoologiske Park åben for alle, som har lyst til at aflægge et besøg.

ZooLagos er ikke nogen meget stor park, men med over 120 dyrearter og talrige planter fra fem forskellige kontinenter er her dog rigeligt til, at familien nemt kan bruge et par spændende timer her. Det er muligt at købe snacks og forfriskninger, ligesom der er en rigtig restaurant på stedet. Her serveres et godt udvalg af traditionelle portugisiske retter.

Lagos Zoologiske Part ligger nær Barão de S João, ved vejen mellem Bensafrim og Barão de S. João.

Find mere information på parkens officielle hjemmeside

Pool Zoomarine
Pools i Zoomarine. Foto: Joseolgon, CC BY-SA 3.0.

Zoomarine

Zoomarine tager sit udspring i den forbindelse, som Algarve har med havet. Det er et fascinerende marineland, hvor hele familien kan tilbringe en spændende dag med at kigge på delfiner, sæler, hajer, havskildpadder, eksotiske fugle, krokodiller og tropiske fisk.

Zoomarine som byder på udstillinger og shows af høj kvalitet, der ikke findes ret mange andre steder i Portugal, er omgivet af søer og parkområder. Her finder man alle faciliteter, som man kan ønske sig til en familieudflugt: restauranter, butikker, forlystelser og swimming pools.

Du finder marinelandet i Guia nogle få kilometers fra Albufeira.

Læs mere om åbningstider, priser osv. på den Zoomarine’s egen hjemmeside

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere