Rejser til Bulgarien

På trods af landets økonomiske og sociale omvæltninger bliver de besøgende i Bulgarien budt velkommen med varme og gæstfrihed, og du vil uden tvivl blive budt på en kop kaffe, uanset hvor du bevæger dig hen.

Sofia – Bulgariens dynamiske hovedstad

Den gamle hovedstad i Bulgarien, Sofia, er en by med en ung og dynamisk atmosfære. Byen byder på et spændende udvalg af arkitektur og gamle bygninger. Nogle af byens populære attraktioner er kirken St. Sofia, Sveta Nedelya Katedralen og Skt. Petka Samardjiiske kirken fra det 14. århundrede. Det nærliggende Nationalhistoriske museum er også et besøg værd. Bulgariens bedste køkken kan opleves i Sofias ’mehanas’ som er traditionelle restauranter i taverna-stil.

Veliko Turnovo var den middelalderlige hovedstad i Bulgarien, og er malerisk placeret ved foden af Donau-sletten. Byens mest berømte seværdigheder omfatter ruinerne af Tsaravets Citadellet og det gamle kongelige palads. Byen har også et universitet, så der venter et stort udvalg af barer og et rigt natteliv.

Natur- og kulturoplevelser i Bulgarien

De majestætiske Rila-bjerge syd for Sofia er en fremragende destination, hvis man ønsker at bevæge sig ud på en vandretur. I dalen finder man Rilaklosteret, som er en ren skattekiste af byzantinsk kunst og kultur.

Ønsker du at udforske det centrale Bulgarien, kan du besøge Vitosha bjerget, oldtidens by Mesembria, Burgas, og skisportsstedet Borovets.

Du kan finde flere informationer om Bulgarien på det bulgarske turistkontors hjemmeside.