Om Costa Rica

Rejser til Costa Rica

Som landets navn antyder; ”Den rige kyst” er Costa Rica et paradis uden lige midt i Central Amerika. Et land fyldt med eksotiske dyr, planter, regnskov og vulkaner, et land hvor man bliver overvældet af den smukke natur. Tag på tur i de smukke nationale parker, smag den fantastiske lokale mad, fyldt med frugt og nyd behandlingen på de luksuriøse hoteller.

Hvordan bestiller jeg en rejse til Costa Rica

Costa Rica er et af flere nye rejsemål i Sydamarika du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Costa Rica og andre lande i Sydamarika som f.eks. Brasilien.

Inspiration og fakta

Costa Rica holder meget af sin natur og anser det som en varemærke på Costa Rica. Derfor har landet også sat det mål at være det mest CO2 neutrale land i 2021 og indtil videre fører landet også det mål som mange lande har sat sig, ifølge HPI. Udover at kunne bryste sig som det ”grønneste” land, kan de ligeledes bryste sig over at være et af verdens 22 ældste demokrati. Costa Rica blev meget overset af Spanien under deres besættelse og derfor havde fri mulighed til at udvikle sig uden undertrykkelse. Det har formentlig ledt til at Costa Rica er et af de mest velfungerende lande i Mellem-Amerika. Costa Rica byder dig velkommen til deres fantastiske land, med alt deres historie, natur og venlighed.

Costa Ricas hovedstad

San José er Costa Ricas kosmopolitiske hovedstad, en anelse kommerciel med indkøbscentre og fastfood-kæder, men byen er dog særdeles charmerende med de farvestrålende markeder, fortovscaféer og fremragende museer. Der findes ikke mange historiske bygninger at se, men en gåtur i det centrale distrikt er en spændende oplevelse.

Fremragende strande

Costa Rica frister med sine fremragende strande, både langs Stillehavet og det Caribiske Hav. Golfito, på den sydlige Stillehavskyst, udgør en god base, hvis man ønsker at udforske kysten, og finde frem til sin egen private og afsides strand midt i den frodige vegetation. Playa Cativo, Playa Zancudo og Pavones er populære strande i Costa Rica, hvoraf de to sidstnævnte er fremragende til henholdsvis svømning og surfing. Kyststrækningen er fyldt med afsides bugte, hvor man kan finde eksotisk indkvartering med regnskoven i baggrunden. Jaco er et meget livligt ferieområde, fyldt med pakkerejsende, men man kan også besøge de mere rolige øer, såsom Isla Tortuga.

Nationalparkerne

Kysten langs det Caribiske Hav i Costa Rica har en større kulturel mangfoldighed og mere end halvdelen af dette kystnære område er beskyttet af nationalparker og fugleparker. Puerto Limón er den største by og tiltrækker de miljøinteresserede mennesker. I nærheden finder man Parque Nacional Tortuguero med masser af fugle, aber og firben. Det kreolske strandparadis, Cahuita, har en nærliggende nationalpark med tillokkende strande, koralrev og kystnær regnskov. Puerto Viejo de Talamanca har en mere tilbagelænet stemning.

De mest populære seværdigheder i Costa Rica er de mange nationalparker. Parque Nacional Volcan Arenal i nordvest, er berømt for sin smukke vulkan. Vulkanen er stadig aktiv, og hvis man har den rette timing, så kan man vidne et spektakulært vulkanudbrud. Parque Nacional Santa Rosa, på halvøen Santa Elena, er den ældste og bedst udviklede nationalpark i Costa Rica, og er et inferno af dyreliv og naturlig skønhed. Den unikke Rincón de la Vieja er et vulkansk eventyrland bestående af kegleformer, kratere, varme kilder, brændende mudderpøle og laguner, mens Parque Nacional Corcovado har nogle af landets smukkeste vandreruter.

Hvis man virkelig er eventyrlysten, så kan man leje en jeep og udforske halvøen, Nicoya, med de mange naturreservater, afsides bugte, uberørte strande, grotter og endeløse regnskove med et rigt dyreliv.

Kan du lide at fiske så er Costa Rica den perfekte destination for din næste rejse. Landet har et af verdens bedste sportsfiskeri i verden. Du kan fiske både i Stillehavet, men også i den nordlige region og det Caribiske hav. Landet indeholder også en langt række eksotiske arter du kan iagttage. Eksempelvis har Costa Rica et ekstraordinært fugleliv i en af de mange nationalparker. Kom og se de mange fugle, eller de mange tusind arter af dyr og bliv betaget af naturen.

Fly til Costa Rica


San Josés internationale lufthavn, Juan Santa Maria, står for størstedelen af flyforbindelserne fra Costa Rica, primært med flyvninger til nordamerikanske byer. Der findes også regelmæssige flyforbindelser til andre mellemamerikanske destinationer og til enkelte destinationer i Caribien og Sydamerika. Der findes en anden lufthavn i Liberia, nordvest for San José, som også har internationale flyvninger. Du kan søge efter både retur- og enkeltbilletter, samt på hvilket tidspunkt du vil flyve. Du kan også vælge, om du vil have den billigste pris, hvor der eventuelt er mellemlanding eller om du kun er interesseret i at flyve direkte.

 

Har du selv besøgt Costa Rica så hjælp andre rejsene og skriv et rejsetip om dine oplevelser her på siden.

Læs mere om Costa Rica

Hoteller