Om Cuba

Rejser til Cuba

Cuba var før revolutionen i 1959 en populær turistdestination, som især nød godt af mange besøgende fra det nærliggende USA. Castro's ekspropriation af privat ejendom, og den den efterfølgende embargo satte en effektiv stopper for dette, og helt frem til Sovjetunionens sammenbrud var det derfor småt med udenlandske turister. I 90erne åbnede den cubanske regering igen op for international turisme efter næsten tre årtiers isolation i et forsøg på at tilføre landet en hårdt tiltrængt indkomst. De gamle hoteller er i stor stil blevet restaureret, og nye turistresorts bygget.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Cuba

Cuba er et af flere nye rejsemål i Caribien du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Cuba og andre lande i Caribien f.eks. de Vestindiske Øer og Bahamas.

Inspiration og fakta

En rejse tilbage i tiden

Trods turismens genopblomstring og restaureringen vil man på Cuba ofte få følelsen af at befinde sig i en tidslomme fra tiden før revolutionen. Byerne er rige på kolonial arkitektur og store pladser, hvor klassiske biler cruiser ned ad gaderne og salsa-rytmer fylder aftenluften.

Skal du rejse til Cuba så besøg f.eks Pinar Del Rio-provinsen og overvær den populærer tobaks produktionen i området. Området er enormt frugtbart og udover at man kan betragte tobaks fremstillingen som senere hen skal blive til de kendte cubanske cigarer, så er muligheden for fiske og jage også stor i området. Det er også muligt at slappe af i botaniske haver såsom dem i La Güira, San Juan y Martines, Soroa, Vinãles-dalen og Las Tumbas.

Cuba er et land som trods deres start som bananrepublik i 1959 har udviklet sig til at være en fungerende stat med love og orden. Cuba var under den kolde krig skarpt kritiseret og siden sanktioneret af USA. Landet udviklede sig i en socialistisk ideologi, til stor modstand for deres naboer USA. I dag kan Cuba bryste sig med at havde et af verdens bedste sundhedssystemer og tilbyder alle gratis lægehjælp i form af sygesikring. Landet styres dog stadigvæk til den dag i dag af dybe socialistiske tankegange, tanker som ikke ser individet for betydende og hvilket gør at EU beskylder Cuba for at overtræde menneskerettighederne.

Cuba har ca. 12 millioner indbyggere, og er omtrent på størrelse med England. Cuba har verdens største samling af gamle klassiske amerikanerbiler fra 50erne. Bliv revet med i stemningen af kolonitidens arkitektur, cigarer, strand, sol og genskæret fra det flotte chrom fra de klassiske biler.

Christopher Columbus "opdagede" Cuba i 1942, og var den første europæer som beskrev øens skønhed. I dag vil besøgende i Cuba opleve et samfund som igen viser sine mange fine attraktioner frem, og tilbyder meget mere end blot sol og strande.

Rejsemål

Baracoa

Baracoa er den første og ældste by på Cuba. Grundlagt af de spanske conquistadorer i 1511 og lokaliseret på stedet hvor Christopher Columbus gik i land, indeholder byen meget historie.

Varadero

Varadero ligger i et område af Cuba med en fantastisk natur, hvor kysten gemmer på spændende huler, og ikke mindst det dejlige varme turkisblå hav lige til at hoppe i. Navnet Varadero betyder Tørdok og blev grundlagt af de spanske bosætter der kom til øen. Byen har fungeret som skibsværft og producerede skibe til den spanske flåde siden 1587. I dag er byen ikke længere en masseproducent af skibe, men et turistparadis. Byens restauranter og butikker er meget serviceminded og er et fantastisk sted for din næste ferie. Selvom mange ville sige at byens attraktion er stranden, det vilde byliv og ikke mere, tager de fejl. Varadero er beliggende i et område med en fantastisk natur, op langs kysten og selv inde i land findes et væld af huler, som perler på en snor, der bare venter på at blive udforsket. Og at hoppe en tur i det turkisblå hav og opleve det smukke hav der gemmer sig under overfladen, er noget alle burde gøre. Varadero er en flot og ren by, med mange festlige muligheder, men ligeså en masse muligheder for at opleve nogle spændende udflugter såsom, muligvis, verdens ældste kaktus ”El Patriaca” Patriarken. Denne majestætiske kaktus står i Hicacos Point og siges at være over 600 år gammel.

Sådan finder du din rejse

Rejser til Cuba finder du hurtig og nemt i rejse-søgemaskinen på Signatours Rejser, der søger efter aktuelle rejser til Cuba og sammenligner priser og tilbud fra alle flyselskaber i databasen. Vil du selv sammensætte din rejse kan du også søge efter hoteller separat.

Indtast hvilken rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Cuba, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, og selvfølgelig se hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en rejse du ønsker at bestille eller læse mere om, er det blot at trykke på knappen fortsæt. 

Fly

Indtast dine ønsker i søgemaskinen, og husk, at du altid kan søge efter både retur- og enkeltbilletter, samt på hvilket tidspunkt du vil flyve. Du kan også vælge, om du vil have den billigste pris, hvor der eventuelt er mellemlanding eller om du kun er interesseret i at flyve direkte. Herefter vil du få et samlet overblik over alle flybilletter til Cuba. Ønsker du mere information eller at købe en flybillet, så er det blot at klikke på bestil rejse!

Turistinformation

Søger du mere information om Cuba eller blot gode rejsetips er et godt sted at starte altid hos turistkontoret og du finder deres hjemmeside med gode råd og information her

Læs mere om Cuba

Hoteller