Rejser til Dansk Vestindien – De Dansk Vestindiske Øer

Klima

Hver dag er solen og varmens dag i Dansk Vestindien, men der er alligevel årstider, hvor det specielt anbefales at besøge de tre øer, hvor gennemsnits temperaturen året rundt er ca. 27 C om dagen og 22 C om natten, så det skyldes ikke så meget vejret på øerne som det nordiske klima hvor efterårets og vinterens kulde øger lysten til tropisk varme og velvære. Men også sommeren er skøn , da det aldrig bliver varmt og fugtigt, og om sommeren er der mere plads til os danskere.

Transport

Der er flere ruter til Dansk Vestindien med alle større flyselskaber, hvilket gør det muligt at kombinere rejsen med et par dage i eksempelvis New York eller Miami. Det er let og hurtigt at komme fra ø til ø; mellem St Thomas og St Croix med vandfly (18 minutter eller 1,5 timers færgeoverfart) og til St John med færge (20 minutter). En taxi på de enkelte øer koster ca. 10 dollars.

St Thomas tilbyder mange fantastiske resorts, taxfree shopping, dejlige strande, flotte golfbaner og Caribisk kultur. Med det bjergrige terræn kan du nyde vidunderlige udsigter over øen og Magens Bay, som er kåret til en af verdens 10 smukkeste strande, og absolut også er et besøg værd.
Hovedstaden på St Thomas hedder Charlotte Amalie, her er små gader med pulserende byliv et rent shopping mekka når det kommer til elektronik, fotoudstyr, kosmetik og smykker. Takket være den lave dollarkurs er det ca. halv pris af hvad disse varer koster i Danmark.

Den mindste og mest idylliske af de tre øer, St John, er bedst kendt for smukke hvide sandstrande, turkisklart vand og nogle af verdens bedste øko-resorts. På St John findes også Vestindiens lækreste luksus-resorts i bugte med eksotiske navne som Caneel Bay (kanelbugten).
To tredjedele af St john er Virgin Islands National Park, som byder på trekking, vandreture, cykelture eller hesteryg på øde palmestrande.

Den største af de tre øer er St Croix, er først og fremmest kendt for sine historiske mindesmærker og sukkerplantager fra kolonitiden. Ikke desto mindre er der også naturoplevelser og kulinariske fristelser at opleve. Hele syv nationer har regeret på øerne igennem tiden, hvilket afspejles tydeligt i skikke, sprog, arkitektur og karakter. St Croix har beholdt den tidligere kolonitids charme, samtidig med at øen har sans for nutidens strømninger.
St Croix er Danmarkshistorien ud over alle grænser, dog uden sammenligning med naturen, som byder på alt fra regnskov til ørken, rom, slow food, økologi og gourmet.

Det er en meget stor fornøjelse at invitere dig til at besøge vores danske hjemme side, for de gamle Dansk Vestindiske øer, www.danskvestindiskeoer.dk

Læs mere om De Dansk Vestindiske Øer – Det tropiske Danmark i andre artikler her på Signatours Rejser