Rejser til Dansk Vestindien – De Dansk Vestindiske Øer

Øerne der udgør de Dansk Vestindiske øer er spækket med mange afsidige strande, laguner, klippeformationer og uberørte landområder.

Rejs til et tropisk paradis

Dansk Vestindien, eller ”Virgin Islands” som de øerne officielt hedder nu er i stigende grad ved at være blive et populært rejsemål. De eksotiske omgivelser kombineret med moderne arkitektur og en fascinerende historie er åbenbart opskriften på succes. Dansk Vestindien er som taget ud af enhver forestilling om det ultimative paradis. De mange områder indbyder på en romantisk gåtur på en afsidig strand, havets brusen og den lette brise fylder luften med lyd, og som man sidder der bedst med sin picnic kurv, fyldt med lækkerier, kan man passende lige åbne den velafkølede champagne, skænke et glas til hver, læne sig tilbage op af det palmetræ man har valgt at slå sig ned under, og bare nyde livet i øjeblikket. For man er i paradis, man er langt væk fra hverdagens trivsel og jag. Hvad man dog bør tage i agt for imens man tilbringer en fantastisk ferie her, er at man kører i venstre side af vejen på øerne og at det nok er en god ide at vænne sig til det med mindre man ønsker at risikere at komme hjem i en værre tilstand end da man kom.

Øernes danske fortid

Øerne som udgør Dansk Vestindien er kendt i danske munde som Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas. Da Danmark i sin tid solgte øerne til USA blev øerne omdøbt til Virgin Islands og den eneste ø der blev omdøbt var Skt. Jan til Skt. John. Øerne er nu til dags ikke drevet af den slavekraft der høstede de mange sukkerplantager tilbage under dansk styre. I dag udgør de Dansk Vestindiske Øer, eller Virgin Islands sig mere som et tilflugtssted fra den travle hverdag. Et paradis gemmer sig her i det caribiske øhav, dækket med palmer, prydet med gyldne sandstrande og fyldt med luksuriøse hoteller og restauranter. Havet er turkisblåt, solen står højt på himlen og bådene ligger til kaj i en af de mange havne. Omgivelserne ånder fred og en stemning af ro og idyl lægger sig. De Dansk vestindiske øer er for dig der holder af det romantiske i de gamle bygninger danskerne efterlod, omsvøbt af planter. Gamle vagttårne, forfaldne fort, rustne kanoner og murbrokker der engang udgjorde en gård.

St Thomas

St Thomas tilbyder mange fantastiske resorts, taxfree shopping, dejlige strande, flotte golfbaner og Caribisk kultur. Med det bjergrige terræn kan du nyde vidunderlige udsigter over øen og Magens Bay, som er kåret til en af verdens 10 smukkeste strande, og absolut også er et besøg værd.
Hovedstaden på St Thomas hedder Charlotte Amalie, her er små gader med pulserende byliv et rent shopping mekka når det kommer til elektronik, fotoudstyr, kosmetik og smykker. Takket være den lave dollarkurs er det ca. halv pris af hvad disse varer koster i Danmark.

St John

Den mindste og mest idylliske af de tre øer, St John, er bedst kendt for smukke hvide sandstrande, turkisklart vand og nogle af verdens bedste øko-resorts. På St John findes også Vestindiens lækreste luksus-resorts i bugte med eksotiske navne som Caneel Bay (kanelbugten).
To tredjedele af St john er Virgin Islands National Park, som byder på trekking, vandreture, cykelture eller hesteryg på øde palmestrande.

St Croix

Den største af de tre øer er St Croix, er først og fremmest kendt for sine historiske mindesmærker og sukkerplantager fra kolonitiden. Ikke desto mindre er der også naturoplevelser og kulinariske fristelser at opleve. Hele syv nationer har regeret på øerne igennem tiden, hvilket afspejles tydeligt i skikke, sprog, arkitektur og karakter. St Croix har beholdt den tidligere kolonitids charme, samtidig med at øen har sans for nutidens strømninger. St Croix er Danmarkshistorien ud over alle grænser, dog uden sammenligning med naturen, som byder på alt fra regnskov til ørken, rom, slow food, økologi og gourmet.

Klima

Hver dag er solen og varmens dag i Dansk Vestindien, men der er alligevel årstider, hvor det specielt anbefales at besøge de tre øer, hvor gennemsnits temperaturen året rundt er ca. 27 C om dagen og 22 C om natten, så det skyldes ikke så meget vejret på øerne som det nordiske klima hvor efterårets og vinterens kulde øger lysten til tropisk varme og velvære. Men også sommeren er skøn , da det aldrig bliver varmt og fugtigt, og om sommeren er der mere plads til os danskere.

Transport

Der er flere ruter til Dansk Vestindien med alle større flyselskaber, hvilket gør det muligt at kombinere rejsen med et par dage i eksempelvis New York eller Miami. Det er let og hurtigt at komme fra ø til ø; mellem St Thomas og St Croix med vandfly (18 minutter eller 1,5 timers færgeoverfart) og til St John med færge (20 minutter). En taxi på de enkelte øer koster ca. 10 dollars.

 

Fly

Indtast dine ønsker i søgemaskinen, og husk, at du altid kan søge efter rejser hvor du flyver direkte tur retur- og enkeltbilletter, samt på hvilket tidspunkt du vil flyve. Du kan også vælge, om du vil have den billigste pris, hvor der eventuelt er mellemlanding eller om du kun er interesseret i at flyve direkte.

Læs mere om De Dansk Vestindiske Øer – Det tropiske Danmark i andre artikler her på Signatours Rejser