Rejser til Den Dominikanske republik

Den Dominikanske republik udgør to tredjedele af øen Hispaniola, og grænser mod øst op til Haiti. Naturen, som præges af frodige bjerge, skov og dale er storslået med gode muligheder for udflugter i for eksempel firehjulstrækker eller på hesteryg, ligesom der naturligvis også knytter sig et væld af sjove aktiviteter til havet, hvor der både over og under vand venter store oplevelser.

Rejser til Den Dominikanske Republik byder på varme og glæde, hvor end I bevæger jer hen.

De smukke kridhvide sandstrande med palmer som perle på en snor strækker sig så langt øjet rækker. Det azurblå hav indbyder til svalende vandleg for alle. Med en gennemsnits temperatur på 25 grader er rejser til Den Dominikanske Republik mulige året rundt. Perfekt for nordboere, der gerne vil have varme, men undgå tropeheden.

Højdepunkter

  • Junglesafari med fantastiske naturoplevelser
  • Pukkelhvalernes leg i det blå ocean
  • Historiens vingesus på en tidsrejse tilbage til kolonitiden
  • Fantastiske strande og daseferie under palmernes skygge
  • Dans og musik så livsglæden bruser

Hils på havets konger

Rejser I til Den Dominikanske Republik mellem december og marts, kan I opleve de fantastiske pukkelhvaler helt tæt på, på en uforglemmelig hvalsafari. Tidspunktet er hvalernes ynglesæson Mærk det vilde sus, når de store dyr kommer op og trækker luft og dykker ned igen med det klassiske halesvirp og bliv forundret over HVOR store, dyrene rent faktisk er.

En historisk tidsrejse

Rejser til Den Dominikanske Republik byder også på muligheden for et indblik i kolonitidens historie, hvor både spanier og franskmænd har regeret på øen. Besøg nogle af de mange sukkerplantager og forestil jer tiden for arbejderne der. Tag en tur til hovedstaden San Domingo, hvor kirker og paladser endnu står som monumenter fra spaniernes tid.

Unik junglesafari

Lidt inde i landet, oppe i bjergene, kan I fordybe jer i de enorme regnskove, hvor plante- og dyreliv minder om livets oprindelse. Her bruser vandfaldende ud fra stejle klipper, trækronerne synes nærmest uendelige, og farvestrålende fugle lægger lyd til det unikke scenarie.

Pengene rækker langt

Det er billig at leve godt i Den Dominikanske republik, hvor de lave priser er blot endnu en grund til at prøve nogle af de små hyggelige lokale restauranter.

Det er oplagt at udnytte det gode udvalg af frisk fisk og lækre skaldyr, som de kilometer kyststrækning naturligt sørger for. Øen har også en overflod af dejlige mango, papaya, passionsfrugter. Når du nu er i Caribien, må du selvfølgelig heller ikke undlade at smage den gode lokale rom, dagen efter kan du eventuelt prøve den lokale kaffe, som også er af høj kvalitet.

Spor efter kolonitiden

Øen Hispaniola blev efter Columbus’ ankomst i 1492 et springbræt for den spanske kolonisering af Caribien og den amerikanske kontinent. En rejse til Den Dominikanske republik er derfor en fascinerende opdagelsesrejse ind i kolonitidens historie.

I Santo Domingo kan du for eksempel besøge katedralen Basílica Menor de Santa Maria, som var den første der blev bygget i den ‘nye verden’. Santo Domingo, som er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, var den første by kolonisterne anlagde i Amerika. Byen emmer af kolonihistorie, og her har du rig mulighed for at opleve den karakteristiske koloniarkitektur i blandt andet Amerikas første hospital og universitet.

Turistinformation

Den Dominikanske Republik udgør den østlige totredjedel af den caribiske ø Hispaniloa, og på den officielle hjemmeside fra turistkontoret kan du finde en oversigt over de mange forskellige destinationer i Den Dominikanske Republik, og de oplevelser der venter dig der. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Den Dominikanske Republik.

Læs evt. også mere om Den Dominikanske republik i artiklerne her på Signatours Rejser.