Om Dahab

Rejser til Dahab

På den paradisinspireret halvø finder man perlen de kalder Dahab. Området omkring Dahab er fyldt med nogle af havets smukkeste skatte, nemlig koraller. Korallerne er hjemsted for en væld af eksotiske og farverige dyr og vil være hele turen værd. At se naturen udfolde sig i alle regnbuens farver kan kun siges at være en fryd for øjet, men husk: nok se, men ikke røre. Det er yderst vigtigt at for at garantere korallernes, samt dyrelivet der lever deri, overlever mødet, at man ikke røre ved de delikate planteliv. De er yderst følsomme og der skal intet til for at de dør, så sørg for at holde en passende afstand.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse rejse til Dahab

Dahab er et af flere nye rejsemål i Afrika du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Dahab i Egypten.

Inspiration og fakta

Dahab's to dele

Denne perle i bugten består faktisk af to landsbyer, beduinerbyen Assalah i den sydlige halvdel, med Dahab forretnings- og administrativcenter mod nord. Der er også klynger af ferielandsbyer, der gerne byder købelystne gæster velkomne. Assalah er den mest udviklede del af Dahab, ca. 4 km oppe af kysten fra bycentrum. Historisk set har de fleste besøgende i Dahab været rygsækrejsende, der rejste uafhængigt og boede på vandrehjem i dette område. Det er en usammenhængende klynge af palmetræer, forretninger, lejrpladser, hoteller, barer og restauranter, der ligger langs Ghazalabugtens kyst. Assalah har en udpræget bohemeagtig atmosfære. Mindre henslængt, men stadig afslappet, er området lige syd for langs El-Qurabugten. Her tiltrækker dyre, luksus hotelbyer og dykkercentre et meget forskelligt klientel.

Oplevelser og seværdigheder

I Dahab kan den aktive person virkelig boltre sig. Med muligheder fra windsurfing til quad bikes og kamel-turer, i Dahab er det alt muligt for en aktiv og spændende ferie. Besøg lokale beduiner og oplev den rodløse nomadekultur på tæt hold. Dahab betyder ”Guld” på arabisk og det er ikke for sjov at araberne har valgt dette navn til byen, så hvad venter du på? – kom og bliv smittet med guldfeberen i den fantastiske by de kalder Dahab.

Det blå hul ved Dahab

Dahab har glimrende hotelmuligheder, men tilbyder også billigere indkvartering i landsbyen, eller camping. Ca. 8 km fra byen ligger det berømte Blue Hole (blå hul), hvor man kan dykke. Mod den israelske grænse ligger Koraløen, hvor korstogsfarerne byggede et fort. Levnene kan stadig ses.

Vandsport

Dahab var oprindelig en beduin fiskerlandsby, som i dag er verdensberømt for sin windsurfing, på grund af de pålidelige vinde, der sørger for enestående forhold med fladt vand. Men der er mange rev tæt på hotellerne ved vandkanten, så undervandsdykning og snorkling er også meget populære sportsgrene, specielt på grund af det nærvedliggende Blue Hole.

Gastronomiske oplevelser

Én af Dahabs hovedattraktioner er de unikke jordnære restauranter, en blanding af hippie- og beduinerstil udviklet over adskillige årtier. Store puder og lave borde placeres ved vandet, og pyntes med farverige duge. De fleste af disse restauranter har fiskeboder foran, hvor man kan vælge sin fisk og få den tilberedt efter eget ønske. Menuerne er lækre, ganske overkommelige i pris, men en smule over prisniveauet for en gennemsnitlig egyptisk restaurant. Efter at have spist kan man blot læne sig tilbage i puderne og hvile så længe, man ønsker. 

Sådan finder du din rejse til Dahab

Indtast hvilket rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Dahab, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læse mere om, er det blot at trykke på knappen fortsæt. Mange vælger at kombinere en rejse til Dahab med et ophold i Sharn el Sheik

Læs mere om Dahab

Hoteller