Rejser til Luxor

Faktisk er det, de fleste mennesker tænker på som Luxor, i virkeligheden tre forskellige områder, bestående af byen Luxor på østsiden af Nilen, byen Karnak lige nord for Luxor og Thebes, som de gamle egyptere kaldte Waset, som er på vestsiden af Nilen over for Luxor.

Luxor – en af Egyptens største attraktioner

At sige, at Luxor-området er en kæmpeattraktion for turister i Egypten ville være at underdrive. Det har været en turistdestination, siden turismen begyndte. Selv i fordums tid, under de sene græske og romerske perioders dynastier, trak områder turister til, og har gjort det lige siden. I dag er Luxor veludstyret til at indkvartere turister med mange hoteller og generelt en turistindustri, der er klar og villig til at servicere de mennesker fra så mange lande, som kommer til dette område i Nildalen hvert år.

Luxor by

Inde i byen er der kun tre hovedgader, som er Sharia al-Mahatta, Sharia al-Karnak og the Corniched, ved siden af Nilen. Gaden foran togstationen er Sharia al-Mahatta , der strækker sig væk fra Nilen og møder haverne ved Luxor Templet. Sharia al-Karnak, eller Maabad al-Karnak, der betyder Karnak Tempelgaden, løber langs Nilen fra Luxor Templet til Karnak Templet. Men Sharia al-Karnak er kendt som Sharia al-Markaz, hvor den møder Sharia al-Mahattagaden, og mod syd rundt om templet er den kendt som Sharia al-Lokanda. Langs denne gade finder man de farvestrålende skilte fra restauranter og cafeer, så vel som basarer, med det sædvanlige udvalg af egyptiske souvenirs. Af interesse er alabast-sten, som der er rigelige af langs vestbredden – ikke langt herfra. Kig også efter lerpotterne, der anvendes af de lokale til madlavning – de er mere usædvanlige.

Luxor er i dag en by med ca. 150.000 indbyggere og ledes efter bestemte normer, der giver den mere selvstyre end andre politiske områder af Egypten. En ting, man måske lægger mærke til, er, at forskellige regeringsbygninger og andre er bygget efter forhistoriske byggeforskrifter. Specielt er Egyptens Nationalbank (der ligger tæt på vinterpaladset), badene syd for politistationen og togstationen alle udformet, så de fremstår som faraoniske byggeprojekter. Alt dette skete, efter den moderne by blev gjort mere egyptisk i stilen – dette primært på baggrund af den ophidselse, der opstod, da Howard Carter opdagede Tutankhamuns gravsted. Som man kan tænke sig, har byen alle de bekvemmeligheder, turister kan forvente, herunder et udvalg af hoteller, barer, natklubber og restauranter.

Du kan læse mere om Egypten i artiklerne her på Signatours Rejser, eller du kan besøge Egyptens turistbureau.