Rejser til England

De største destinationer i England

Englands betydning for resten af verden kan næppe overvurderes, og fordi England har haft en så kolossal betydning rundt omkring, tiltrækker landet hvert år millioner af rejsende fra ethvert hjørne af jordkloden. Landet har da også utroligt meget at byde på: London

er selvfølgelig målet for de fleste rejser, og byen er blandt verdens allerstørste destinationer og har verdens travleste lufthavn.

Efter London er Manchester den mest besøgte by i England. Mange danskere rejser direkte til Manchester, der har masser af museer, kunstgallerier og eksemplariske byggerier fra den victorianske periode. Det var også i Manchester, at industrien blev født. Liverpool er også kendt både som hjemsted for fodboldklubben Liverpool FC og som en kulturel by med to gamle katedraler og er i sig selv et besøg værd. Både London, Manchester og Liverpool har gode forbindelser til Danmark med fly, og i disse store byer er der masser af hoteller at vælge mellem i ethvert prisleje.

Stonehenge og Robin Hood

Salisbury et godt stykke sydvest for London har noget at byde på for rejsende i alle aldre. Den verdensberømte Stonehenge ligger i området, og i selve byen ligger katedralen med det højeste spir i hele England.

Cirka i midten af England ligger Nottingham, der er kendt fra Robin Hood. De fleste børn vil helt sikkert finde synet af Robin Hood-statuen i Nottingham kombineret med en vandretur i Sherwood Forest inspirerende. Længere mod syd finder man Stratford-upon-Avon, der er Shakespeares fødested – og sådan er det videre med spredte perler ud over det ganske England.

Læs mere om England på Englands turistkontors hjemmeside.