Om Newcastle

Newcastle er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Newcastle og andre spændende stobyer i England som f.eks. Manchester.

Inspiration og fakta

Selv om Newcastle i dag undergår en stadig forandring, har regionen en rig historie som strækker sig 2000 år tilbage.

Den var først et strategisk forsvarspunkt for det romerske rige, og det var gennem Newcastle at romerne byggede Hadrian’s Wall som markerede den nordlige grænse af ”Roman Britain” . Et stort stykke af muren kan man se på Segedunum Museum i Wallsend.

Men det var ved ankomsten af ”the Normans” og bygningen af New Castle i 1080 at regionen virkelig begyndte at vokse. Efter en stigende kulindustri, udviklede den sig til en blomstrende storby og besøgende kan ikke undgå at blive imponeret over den enorme arkitektur fra det19- og 20. århundrede, som man finder mange steder i Newcastles centrum.

Læs mere om Newcastle på det lokale turistkontors hjemmeside.

Læs mere om Newcastle

Seværdigheder

Et af Newcastles initiativer er at give fri entré til mange af byens museer og gallerier, så der er ingen ting at spare for turisterne ved at købe et turistpas.

Kajområderne i Newcastle

Flere broer forbinder Newcastle Quayside med Gateshead Quays, og den mest berømte i Newcastle er den arkitektoniske og overvældende Gateshead tusind år gamle bro. Den lukker og åbner som et kæmpemæssigt øje, der giver gående adgang til Southbank ved floden Tyne og Baltic Centeret med nutidig kunst. Sidstnævnte har hjemme i et tidligere varehus, og tilbyder et evigt afvekslende program med forskellige visuelle kunstudstillinger. Nogle få skrift fra Baltic finder man Sir Norman Foster’s utrolige ”The Sage Gateshead”. Med dens elegante buer, er denne bygning et fantastisk internationalt musikcenter. Og til filmelskerne, parkeringspladsen, som dannede scenen i den berømte biljagt i ”Get Carter” kan opleves på afstand.

Grainger By

Færdigbygget i 1842. Denne by er det ældste historiske center i Newcastle som kan prale af flere Victorianske og klassiske Georgian bygninger end noget andet sted i England uden for London og bath. Den smukke buede skråning i Grey Street blev engang udnævnt som ”den bedste gade i England” af Radio 4 lytterne. På toppen af gaden ligger Grey’s Monument, opført i 1832 til minde og Earl Grey’s Reform Act, (lov), som kom til at betyde et stort skridt frem mod demokratiseringen af England’s valgsystem.

Småkagefabrikken i Newcastle

En pæn spadseretur eller en kort tur i taxa til Newcastles østlige del fører til småkagefabrikken, det største udpeget sted for kunst i England, som tilbyder et stort udvalg af kunst samt salg af malerier, keramik og skulpturer. Priserne starter lige fra 20 pund til tusinder af pund, så husk dankortet.

 

Laing kunstgalleri i Newcastle

Det ligger ved den flimrende Blue Carpet Square (Det blå tæppes plads) – designet af Thomas Heatherwich. Pladsen har form som et tæppe indeholdende glatte blå glas som giver den en bestemt farve). Dette fantastiske galleri i Newcastle er berømt for dets overvældende samling af vandfarver og skulpturer. Værker af fremtrædende Pre-Raphaelites hænger ved siden af nyere kunsters værker som f.eks. LS Lowry og den lokale John Martin.

 

Castle Keep - med udsigt over Newcastle

Castle Keep blev bygget af Henry II i 1168-78 på grunden ved siden af New Castle, hvorfra byen fik sit navn. Besøgende kan besøge Castle Keep og lære mere om denne regions historie vist på en interessant udstilling, og fra taget er der en fantastisk udsigt over Newcastle og Gateshead.

Seven Stories (7 historier)

Seven Stories i Newcastle er et skønt center med børnebøger. Det er det eneste udstillingssted i England, der helliger sig litteratur for børn. Det har fantasifulde udstillinger og altid et utal af aktiviteter for de besøgende. Centeret har en stor boghandel og en vældig samling af original britisk børnelitteratur.

Newcastle United Football Club (Newcastle United fodboldklub)

Det er blevet sagt før, men fodbold er virkelig en religion i Tyneside og har man overværet 50.000 tilhængere, alle klædt i den berømte sort-hvide bluse, bryde ud i jubel, har man fået en oplevelse, man aldrig glemmer. Stadion ligger midt i Newcastle og kan besøges, når der ikke spilles kamp.

Angel (Engel) of the North

Skulpturen Angel of the North af Antony Gormley ligger tæt på River Tyne. Opført på grunden af en tidligere kulmine. Englen er 20 m høj og har et vingefang på 54 m. Den byder de rejsende velkommen når de kommer langs med A1 eller med tog fra østkysten, når de skal ind eller ud af Newcastle Gateshead.

Læs mere

Hoteller