Om Estland

Rejser til Estland

Estland er kendt sine smukke natur, hvor de store skove, vådområder og øer hvert år tiltrækker mange besøgende. Men Estland har også mange kulturelle og historiske seværdigheder at tilbyde.Estland er blevet en af de mest populære rejsedestinationer i Østeuropa. Dette skyldes blandt andet den smukke, middelalderlige hovedstad, Talinn, som tiltrækker bymennesker på udkig efter en kombination af storslået arkitektur og et heftigt natteliv, hvorimod skovene og søerne tiltrækker mange naturelskere. Læs mere om rejser til Estland med Signatours hvor du bor på udvalgte hoteller i din ferie.

Hvordan bestiller jeg en rejse til Estland

Estland er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Estland og flere andre lande i Europa f.eks. Letland.

Naturen 

Estland er et uspoleret og tyndt befolket land, hvor næsten halvdelen af landet er dækket af skov. Estlands vådområder og dybe skove er eksempler på pragtfulde og originale naturområder, som ellers er svære at finde i Europa. Der findes mere end 1000 søer i Estland, og landskabet er forholdsvis fladt; næsten 2/3 af landet ligger mindre en 50 meter over havets overflade. Der findes 7000 floder og vandløb, som leder regnvand til havet, og over en femtedel af landet er dækket af moser og skovklædte sumpområder. Et landskab som kun kan overgås af den nordlige nabo, Finland.

Nationalparker i Estland

Estland har tre nationalparker, og den ene, Lahema, finder man 70 km fra Talinn. Nationalparken byder på uspoleret og uberørt skov, maleriske gamle fiskerbyer og historiske herregårde. De to andre nationalparker er Soomaa og Vilandsi. Der findes også flere naturreservater og beskyttede områder.

Historie

Ligesom de øvrige baltiske naboer, så er Estlands historie præget af at kampen om at opretholde uafhængighed fra sine magtfulde naboer, især fra Rusland. Annekteret af Stalin i 1940, så blev Estland aldrig rigtigt den sovjetiske republik, som landet kunne have blevet. Estland formåede at bevare sit sprog og sin kultur i langt højere grad end mange andre medlemmer af Sovjetunionen. Ved Sovjetunionens opløsning i 1991, greb Estland entusiastisk muligheden for uafhængighed og på mindre end to årtier har landet forvandlet sig fra et kejtet kommunistisk samfund til et lysende eksempel på fremsynethed og økonomisk udvikling. Estland er nu medlem af EU og NATO og fremtiden ser lysere og lysere ud for denne forholdsvis uberørte baltiske perle. Estland ligger øst for Danmark, lokaliseret som et af landende der omgiver Østersøen. Landet har historisk set en sammenhæng med Danmark, det var i Estland at kong Valdemar af Danmark modtog, ifølge sagnet, dannebrog fra himlen.

Geografi

Estland er det nordligste af de baltiske lande og er omgivet af Østersøen mod nord og vest, og grænser op til Rusland mod øst og Letland mod syd. Landet er en naturskøn perle med masser af skove, mere end 1400 søer og 1500 små øer. Landet er mindre end både Letland og Litauen, men har alligevel den længste kystlinje af de baltiske lande.

Vejret når du rejser

Sommeren i Estland kan blive meget varm, mens forår og efterår typisk er milde. Det kan blive meget koldt om vinteren som varer fra november til marts, og der falder typisk en del sne. Regn kan falde hele året i Estland , men august er den mest regnfulde måned.

Rejsemål i Estland

Her har jeg samlet lidt informationer om nogle udvalgte byer og rejsemål som er værd at besøge på en rejse til Estland

Hovedstaden Talinn

Som en forhenværende Hansestad og hovedstaden i Estland, har Talinn et væld af historiske og arkitektoniske monumenter. Især den gamle bymidte er domineret af de skyhøje spir på det middelalderlige rådhus, som kan dateres tilbage til det 14. århundrede og således er det ældste i Nordeuropa. Mere end 2/3 af den oprindelige bymur står stadig og fra Toompea Slottet, som ligger på en bakketop, kan man nyde en fantastisk udsigt over de smalle gader, gavle, tage, tårne og spir i det gamle Talinn. En populær seværdighed er Kadriorg Park, hvor man finder et slot bygget af Peter den Store. Frilandsmuseet giver et indblik i livet på landet i Estland i det 18. og 19. århundrede.

Pärnu - populær havneby

Omkring to timers kørsel fra Talinn, ankommer man til Pärnu, en lille by beliggende hvor Pärnufloden munder ud i Rigabugten. Byen blev etableret i det 13. århundrede og er kendt som værende en havneby og et populært kursted i Estland. Blandt byens attraktioner finder man et teater og den 3 km lange sandstrand, som er meget populær blandt Estlands befolkning.

Tartu - Estlands næststørste by

Estlands næststørste by, Tartu, ligger cirka 176 km fra Talinn på Emajõgi floden. Byen har et meget gammelt universitet og andre seværdigheder tæller Vyshgorod Domkirke fra det 13. århundrede og rådhuset fra det 18. århundrede, samt den botaniske have ved universitetet.

Narva

Byen Narva er en af Estlands største byer og er lokaliseret i det nordøstlige hjørne af Estland. Byen har fået sit navn af floden Narva, som nu markere grænsen mellem Estland og Rusland. Byen havde før 2. verdenskrig et af de smukkeste samlinger af barokkens arkitektur, dette blev dog desværre ødelagt af krigens rædsler og i dag står kun byen rådhus samt voldanlæg tilbage.

Andre seværdige byer

Narva er en af de ældste byer i Estland. Byen ligger på den vestlige bred af floden Narva, og blev for første gang nævnt i historien om Novgorod. Herman-slottet er byens ældste bygningsværk og indeholder et bymuseum, som er et besøg værd. Haapsalu er en lille by på vestkysten, som har været et velkendt feriested siden det 19. århundrede. Det er det ideelle sted, hvis man ønsker at komme lidt væk fra det hele, og her finder man romantiske træhuse og træbevoksede alléer. Saaremaa er den største ø i Estland. Her kan man se gamle vindmøller, stenkirker, fiskerlandsbyer, og et restaureret episkopalt slot fra det 13. århundrede. Et lignende landskab finder man på den næststørste ø, Hijumaa. Mustvee ligger på bredden af den smukke og enorme sø, Peipsi, og Kuremäe, hvor man finder landets eneste fungerende kloster, er også et besøg værd.

Turistinformation

Udover den skønne natur, byder Estland også på mange forskellige aktiviteter og seværdigheder. Hos Estlands turistkontor kan du få et overblik. Estlands officielle turistbureaus hjemmeside indeholder informationer om aktuelle og kommende begivenheder samt forslag til aktiviteter på turen rundt i Estland.

Læs mere om Estland

Hoteller