Populært Færøerne

Om Færøerne

Rejser til Færøerne

Færøerne er blevet kåret som det mest indbydende og uspoleret rejsemål blandt 111 forskellige øsamfund verden over. Så søger du autentiske kultur- og naturoplevelser er få steder bedre end Færøerne.

De grønne øer

Færøerne ligger i Nordatlanten cirka midtvejs mellem Island og Norge. De 18 øer har et meget omskifteligt vejr, men selvom somrene er kort og kølige, er klimaet dog forholdsvis mildt set i forhold til Færøernes nordlige beliggenhed.

Færøerne er en selvstyrende del af det danske kongerige, men ikke medlem af EU. Der bor knap 49.000 mennesker på Færøerne. Befolkningen taler færøsk, men forstår som regel også dansk, og især de unge er også gode til engelsk.

Ferie på Færøerne

Sommeren og turistsæsonen er forholdsvis kort på Færøerne, og de fleste turister besøger øerne mellem juli og august. De fleste kommer til Færøerne for at opleve den uspoleret natur, som er rig på storslåede grønne landskaber, og en vestkyst med stejle klipper som om sommeren vrimler med forskellige havfugle. Samtidigt vil man som turist få et indblik en en unik kultur, som trods fællesskabet med Danmark på mange måder er meget anderledes og unik.

Seværdigheder

Færøerne omgives af den varme golfstrøm, som i mødet med kolde arktiske havstrømme skaber et næringsrigt miljø, hvor både fugle og fisk flokkes.

Fisketur 

Det er en enestående oplevelse at tage på fisketur på Færøerne. Her kan man fange ørreder, laks, torsk og flere andre fiskearter. Alt sammen i en storslåede natur, hvor du på sejlturen ud til fiskepladserne kommer tæt på de høje fuglefjelde.

Fiskekort er billige i forhold til andre lande.

Vandreture 

En tur til fods op på fjeldet er en god måde at komme tæt på den færøske natur, og de lokale turistkontorer arrangerer flere steder guidede ture, og de kan også oplys om ture der er velegnet at gå på egen hånd.

Man skal være opmærksom på det omskiftelige vejr på Færøerne, som hurtigt kan skifte fra sol til tæt tåge.

Der er mange andre muligheder for at komme ud i den færøske natur, f.eks. på guidede fugletur ud til nogle af de store kolonier af forskellige fugle, eller på rideture.

Kulturoplevelser 

Tag en slentretur i Tórshavns gamle centrum af træhuse, som er enestående i verden ved aldrig at have været udsat for storbrand, og man kan derfor stadig se den oprindelig by med smalle stræder og gyder.

I Tórshavn findes desuden flere museer, som skildre den færøske historie og kultur.

Der er kulturseværdigheder overalt på Færøerne, og man kan bl.a. opleve gamle ældgamle bygder med rester fra vikingetiden og historiske trækirker.

Turistinformation

Det officielle færøske turistbureau har produceret en række korte videofilm, som giver en god forsmag på hvad der venter dig på din rejse til Færøerne. Turistbureauet har desuden på deres hjemmeside en række gode praktiske oplysninger om at rejse på Færøerne, og beskrivelser af de forskellige områder på Færøerne. På hjemmesiden henviser turistbureauet desuden til en række af de lokale turistkontorer som bl.a. arrangerer guidede vandreture.

Læs mere om Færøerne

Hoteller

Søg på kort
Søg på kort
Pris pr. person

Boligform
Kvalitet
Faciliteter
Rejsetemaer
Hoteltype
Nulstil filter
rejser fundet: 
Sorter efter
 • Stjerner
  • Fra lav til høj
  • Fra høj til lav
 • Navn
 • Pris
  • Fra lav til høj
  • Fra høj til lav

Vent mens vi finder din rejse

Det tager et øjeblik...

Ingen rejser fundet for valgte periode

 • Søg datoer markeret med grøn i kalenderen for gode flyforbindelser
 • Søg max. 2-3 pers. pr. vær. (og max. 9 i alt)
 • Den valgte periode er muligvis udenfor sæson på denne destination
 • Afrejsedato er muligvis for langt ude i fremtiden (mere end 8 måneder)
 • Alle hoteller på denne destination er muligvis fuldt booket i valgte periode

Der kan ikke findes hoteller ud fra den filtrering du har valgt.