Om Fiji

Rejser til Fiji

Fiji er en øgruppe bestående af 333 øer, beliggende i Oceanien ud fra Australiens kyst, hvoraf kun en lille del af dem er beboet. På trods af sin størrelse, så fungerer Fiji som en vigtig mellemlanding i Stillehavet, og er så travlt et knudepunkt, at der findes to store internationale lufthavne i Fiji.

Vil du selv pakke din rejse kan du også søge efter flybilletter og hoteller separat. Fiji er et paradis af små øer, afsidige strande og laguner, koralrev, vulkaner, regnskov, turkis farvet vand, eksotiske dyr og frugter. På Fiji finder du et væld af luksuriøse hoteller hvis eneste mål er at tilfredsstille dine behov. Oplev den indfødte kultur med sang, dans, musik, mad og meget mere.

En mangfoldig kultur

Det moderne Fiji rummer en mangfoldig kultur med melanesiske, polynesiske, mikronesiske, indiske, kinesiske og europæiske indflydelser, og den originale fijianske kultur har alligevel formået at overleve på mange unikke måder.

Suva - eneste by på Fiji

Suva er den eneste rigtige by på Fiji med mange nyttige faciliteter, men er ellers forholdsvis uinteressant for turister. Byen har dog alligevel en vis karakter med et veludviklet havneområde, gode markeder og et fascinerende museum.

Nadi - typisk hinduisme

Den lille charmerende by Nadi på Viti Levu-øen virker ved første øjekast ikke af meget, men overrasker med sin mangfoldighed og sin historie. Nadi er blevet et samlepunkt for Fijis hinduer og muslimer og det bærer Nadi præg af. Det eksotiske og forskellige udvalg af butikker, med diverse råvarer, smykker, tekstiler, kunst og religiøse artefakter. En meget smuk og alsidige arkitektur, en bygning der er værd at nævne i denne sammenhæng er det smukke Sri Siva Subramaniya tempel.

Det mest besøgte turistområde er Nadi på vestkysten. Området er typisk hinduistisk og man kan blandt andet besøge det farverige tempel, Sri Siva Subramaniya Swami. På trods af de smukke bjerge i baggrunden, så kan Nadi dog ikke konkurrere med de omkringliggende øer med deres ro og skønhed. Nadi tjener dog som et godt udgangspunkt for rejser til øerne, og man kan finde flere gode hoteller og dejlige badestrande. Bevæger man sig lidt længere ind i landet, vil man opdage mange fjerntliggende landsbyer og et utroligt landskab kaldet Naursori, især omkring Navala og Bukuya.

Sigatoka på den sydlige kyst, er præget af landbrug, og her finder man også den dejlige Sigatoka Valley, som indeholder mere end 200 spændende arkæologiske udgravninger. Området er smukt og giver et pusterum væk fra turismen.

Seværdigheder og oplevelser

Man kommer ikke langt i bil på denne øgruppe, og en sejlbåd er langt den bedste måde at udforske Fijis uspolerede og fjerne øer. Læs her om udvalgte seværdigheder du kan opleve på din rejse.

Trekking og snorkling

Vanau Levu i Fiji er en vulkanø og har en vild og uspoleret natur med en markant landlig livsstil. Øen er fantastiske til trekking og snorkling, men har et begrænset antal strande. Der er også levn fra den antikke civilisation på Dakuniba.

Kolonial charme

Levuka på øen Ovalau i Fiji, finder man tæt på Viti Levu, og denne by fungerede oprindeligt som hovedstad i Fiji. Selvom byen har passeret sin storhedstid, så finder man stadig en kolonial charme og en smuk beliggenhed midt imellem bjergene og havet. I nærheden af Lovoni finder man en bemærkelsesværdig landsby beliggende i et krater fra en uddød vulkan.

Skønne strande

På den modsatte side af Viti Levu mod vest finder man Mamanuca Øerne. Her finder man masser af feriesteder og hoteller spredt ud over de forskellige øer, og der findes masser af skønne strande og fremragende dykkerområder.

De fjerne øer

De øvrige øer i Fiji er vanskeligere at nå, men er markant mere fredelige og rolige. Spredt ud over hele det sydvestlige område, finder man Lau Øerne. Vanuabalavu er den største ø, med et beskyttet område med flere skisportssteder og en flyveplads. Mange af de øvrige øer er private, men man kan dog finde overnatningsmuligheder. Kadavu Øerne, som man finder i den sydlige del af Koro-havet, er endnu mere fjerntliggende og uudviklede, og kan kun nås med privat båd.

Sådan finder du din rejse til Fiji

Indtast hvilket rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Fiji, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, hvem som er arrangør og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læsere mere om, er det blot at trykke på knappen bestil rejse.

Lufthavne

Mange internationale luftfartselskaber standser i Fiji, når de flyver fra USA til Australien eller New Zealand. I Fiji findes også hyppige forbindelser til andre asiatiske og polynesiske destinationer. Nadi International Airport er den travleste i Fiji, kun 9 km fra Nadi centrum, mens Nausori International Airport findes 23 km nordøst for Suva. Den nemmeste måde at komme til og fra lufthavnen, er via taxi eller med lufthavnsbus. Begge lufthavne har regelmæssige afgange til udvalgte ydre øer samt færger til Nadi og Suva.

Både

Ellers findes der ikke andre måder at rejse til Fiji, undtaget hvis man ankommer i privat båd. Lystyachts og sejlbåde er populære i området og hvis du har et yachtmaster-certifikat, så kan du selv chartre en båd fra Vuda Point Marina, mellem Nadi og Lautoka, og fra Musket Cove Marina på Plantanion Island i Mamanucas.

Turistinformation

Fiji's officielle turistbureau har en hjemmeside, hvor du kan læse mere om hvad du skal se og prøve på din rejse til Fiji. Turistbureauets hjemmeside har en omfattende liste over de aktiviteter, som tilbydes på de forskellige øer. Samtidigt er alle sider om Fiji krydret med fantastiske billeder af disse skønne øer.

Læs mere om Fiji

Hoteller