Om Finland

Der er i bogstaveligste forstand over 1000 søer i Finlands sydlige opland, der samtidig har et veludviklet vejnet, så området er vidunderligt at udforske om sommeren. Læs her om rejser til Finland og få inspiration til din ferie.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Finland

Finland er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for rejser til Finland og andre lande i Europa, f.x. rejser til England.

Geografi

Finland er beliggende mellem Sverige og Rusland og er Europas 7. største land. Størstedelen af landet er fladt, med kæmpestore skove og søer, undtaget i det arktiske område højst mod nord. Landskabet veksler mellem den vestlige, flade kyst ved Bottenhavet, og det tætbevoksede Kainuu-område, og de gradvise stigende højdedrag i Lapland. Landets største landskabelige skatte er dog vestkystens øhav, der består af over 20.000 øer. Det sydlige område er domineret af efter-istidens søer og ca. 10% af landet er dækket af vand.

Natur

Finlands rige natur beror bl.a. på den lave befolkningstæthed. Plantelivet er rigt og frodigt med tætte skovområder i de lavt beliggende dale. De største skove består af fyr, gran og birk. Bjørnen bliver betragtet som kongen af de finske skove og er både respekteret og frygtet. Man kan også støde på elge, ræve, ulve, lemminger, bævere og pindsvin. Langt mod nord, i Lapland, kan man træffe det oprindelige, samiske folk, der stadig vogter sine renflokke. Fuglelivet blomstrer også i skovene, hvor man kan møde traner og forskellige rovfugle.

Vejret når du rejser


Finlands nordlige beliggenhed betyder landet har meget kolde vintre, men alligevel er det overraskende varmt om sommeren.

Kolde vintre og intense somre

Den meget kolde og forholdsvis lange vinter betyder, at der i det nordlige Finland ligger sne fra midt i oktober til midt i maj. Tilgengæld er den korte sommer næsten ligeså varm her som i den sylige del af landet. Den korte sommersæsoni Finland kompenseres delvist af midnatssolen, som i det nordligste Finland skinner det meste døgnet i et par af sommermånederne. For rejsende som besøger Finland om vinteren er varmt vintertøj en absolut nødvendighed, særligt hvis turen går til de nordlige egne.

Det milde syd 

Det centrale og sydlige Finland har somre, som er næsten ligeså varme som i Danmark. Der er ikke særlig megen nedbør her om sommeren, og om vinteren falder den mest som sne.

Historie

Slottet Olavinlinna, der har en speciel historie, ligger i det smukke Savonlinna område. Det blev bygget i 1475, for at beskytte landet mod russerne, som alligevel endte med at besætte det. Gennem de 200 år russerne var på stedet, satte de deres eget præg. To små museer på slottet har udstillinger om dets historie, samt udstillinger af ortodokse skatte. I samme region finder man også den smukke Kolovesi Nationalpark, hvori der findes adskillige velbevarede øer dækket med fyrretræer. Folk rejser også hertil for at betragte de forhistoriske stenmalerier.

Verdensarv


Rauma er en bemærkelsesværdig velbevaret by i Finland med huse bygget i træ og hvor mange håndværkere, knipledamer og guldsmede arbejder i små værksteder. Der er adskillige huse, der er bygget om til museer, og der findes også en franciskansk kirke fra det 15. årh. Når du står på byens markedsplads, er det som at blive taget 300 år tilbage i tiden – når man lige ser bort fra fortovscafeerne. Ikke overraskende er byen på UNESCO’s verdensarvsliste. Kristinestad er endnu en museumsby i Finland, der kan dateres tilbage til det 17. årh. Den byder på smalle gader og stræder, et søfartsmuseum og den specielle Ulrika Eleonora Kirke.

Seværdigheder og oplevelser


Når det drejer sig om Finland, er der nok en række billeder de fleste af os automatisk ser for vores indre øje af søer og store skove. Men Finland har også meget andet at byde på. Her har jeg samlet en række af de største seværdigheder i Finland.

Åland

Åland er en ø og en uafhængig provins i Den Botniske Bugt mellem Sverige og Finland. Den har en karakteristisk kultur og et særligt sprog. Populært hos de lokale om sommeren, er det et perfekt sted til camping og cykelture. Det imponerende slot Kastelholm findes i byen Sund og kan dateres tilbage til det 16. årh. Andre seværdigheder er ruinerne af fortet Bomarsund og det interessante frilandsmuseum Jan Karlsgården Museum.

Oulu

Oulu er en finsk by beliggende ud til kysten imod Sverige. Oulu er en af de største byer på de nordlige breddegrader og huser godt 140.000 indbyggere. Byen er i de senere år gået fra at være kendt for træ, tjære og laks til sin innovative og produktive IT branche. Her i byen bliver morgendagens genier uddannet i det nyeste nye indenfor IT branchen. Det er en hyggelig by, omgivet af en smuk natur og ikke mindst arkitektur. Byens centrum minder meget om Stockholms, og det er ikke tilfældigheder, eftersom det er den samme arkitekt der har været inden over tegnebordet på de to byer. Oulu er en by som ligger tæt på polarcirklen. Dette betyder at temperaturene er generelt lave året rundt, men det betyder ligeledes også at soltimerne er lange om sommeren. Omgivelserne omkring byen giver en rig mulighed på at komme lidt væk fra hverdagens stress. Den smukke natur i Finland giver en et godt indtryk af at mennesker og naturen lever i harmoni med hinanden og det er også noget den finske befolkning gør meget ud af. Den nordlige by Oulu har med sine omgivelser tryllebundet flere turister, og det er et sted mange besøger flere gange.

Lapland i Finland

I Lapland er den smukke by Inari berømt for at vise den samiske kultur. Der findes også et frilandsmuseum, der illustrerer Finlands gamle, traditionelle levevis. Øen Ukko, et gammelt kultisk område, er populært som dagsrejsemål. I Lapland findes også Lemmenjoki Nationalpark, der er karakteristisk med sine ødemarksfloder og arktiske landskab. Stedet er derfor ideelt til trekking-ture. Vandfaldet Ravadasköngäs må siges at være parkens højdepunkt.

Helsinki 

Beliggende på en halvø, er Helsinki Finlands kulturelle, finansielle og økonomiske centrum, men byen indeholder også flere grønne områder og kanaler, samt masser af udendørs cafeer og en travl markedsplads.

Selvom byen ikke har en særegen gammel arkitektur, findes der mange fine, gamle bygninger. Atmosfæren er afslappet og der er talrige livlige steder at besøge i nattelivet. Nævneværdige museer og gallerier er f. eks.: Ateneum, Finlands Nationalmuseum og Raitioliikenne-museet. Det er også værd at besøge den bizarre Rock Church, der er udhugget og bygget af massive sten. En kort færgetur væk ligger øen Suomenlinna med ruinerne af et fort samt Ehrensvärdmuseet.

Turku - Finlands ældste by

Turku (Åbo) er Finlands ældste by. På trods af, at byen gennem århundreder blev raseret af talrige brande og at den måtte afgive titlen som Finlands hovedstad til Helsinki i 1812, er det en behagelig og travl by. Det eneste bevarede middelalderkvarter er Luostarinmäki, som er kendetegnet ved dets gamle træhuse fyldt med forskellige håndværkere. Den ældste, vigtigste bygning er dog Turku Slot fra det 13. årh., som både indeholder et museum og paladsagtige værelser. Domkirken i Turku er en anden vigtig attraktion. 

Sådan finder du din rejse til Finland

Indtast hvilket rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Finland, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, hvem som er arrangør og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læsere mere om, er det blot at trykke på knappen fortsæt.

Fly

Der er også afgange til alle større, vigtige asiatiske byer, selv helt til Sydney. I alt lander og letter 22 flyselskaber i Helsinki, hvor der så er regelmæssige forbindelser til andre centrale steder i Finland. Lufthavnen er bekvemt forbundet til Helsinki centrum med regelmæssige busafgange. Turen tager omkring 30 minutter. Det er også muligt at flyve til forskellige europæiske destinationer fra andre byer i Finland.

 

Tog 

Mulighederne for at komme omkring i tog i Finland er begrænsede. Finland har en lang kystlinie og grænser kun op mod Sverige i det sparsomt beboede nord. Dog afgår den transsibiriske jernbane mod Rusland, og du kan komme så langt som til Kina, hvis du tør, men jernbanedriften i Rusland er kaotisk og det kan stadig være lidt vanskeligt at opnå turistvisum.

Andre transportformer

Der kører busser fra Helsinki til mange baltiske destinationer, og ofte er der en færgeoverfart undervejs. De fleste faste afgange går til Skt. Petersborg. Der afgår baltiske færger til Helsinki og Turku fra Sverige, Estland og Tyskland. Det er moderne, komfortable og veludrustede færger, der byder på et imponerende udvalg af toldfri handel og selv kasinoer.

Hvilke rejseform søger du?


Hos Signatours Rjeser kan du søge efter en ferie der passe lige dine behov. Indtast dine rejse ønsker i søgemaskinen og få det fulde overblik. Du kan søge på rejselængde, rejsemål, rejseform og rejsearrangør. Du finder bla. følgende rejser til Finland. Charterrejser, All inclusive, tema og rundrejser, flybilletter, hoteller, billeje, ferieboliger og meget mere.

Finland, det kolde land i nord kan byde på en både vådt og tørt. Finland er beliggende nordøst for Danmark og har generelt et koldere klima end vi har, men kan til dels godt sammenlignes. Landet har et indbyggertal på lidt over 5 millioner, ligesom Danmark, men med et areal der langt overstiger 8 x arealmæssigt. Landet er kendt som ”de tusind søers land” og indeholder enorme arealer med ødemark og uberørt natur. Her finder man ekstremerne, fra enormt fugtige områder til bidende frostvejr. Her kan man opleve naturen i en mere barsk karakter og man vil i den grad komme på en lille prøve i ens evner til at overleve, hvis man begiver sig derud. Da det så er sagt, så er Finland et land som kan byde på så meget mere. Bl.a. kan hovedstaden Helsinki varmt anbefales. Storbyen er med sin godt halv million indbyggere et mekka for kultur. Her især form af mode, musik og kunst. Byen vil tage dig med storm og du vil ligeledes kunne traversere byen ligeledes med dens moderne kollektive trafikmuligheder i form af sporvogne og togstationer.

Turistinformation


På den officielle hjemmeside for Finlands turistbureau kan du læse f.eks. om finsk mad, design og kunst. På hjemmesiden er der derudover forskellige oplysninger om Finlands seværdigheder, begivenheder og praktiske rejsetips.

Læs mere om Finland

Hoteller