Flyrejser med British Airways

Flyselskabet British Airways kender de fleste og det er da også et af verdens største selskaber. I Danmark flyver British Airways til København, Billund og Aalborg lufthavn (på nogle ruter i samarbejde med Sun Air). Der findes ikke mange lufthavne i Europa som ikke betjenes af British Airways. Se priser på flybilletter og aktuelle afgange i søgemaskinen.

For bagageregler og anden praktisk information kan du besøge hjemmesiden her.

Historie

British Airways sporer deres oprindelse tilbage til august 1919, hvor Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T) blev etableret. Dette flyselskab lancerede en af verdens første internationale ruter mellem London og Paris. I 1935 fusionerede fire mindre private flyselskaber til British Airways Limited, som i 1939 sammen med Imperial Airways blev nationaliseret til ét selskab, hvor British Overseas Airways Corporation (BOAC) stod for de internationale ruter og British European Airways (BOA) for resten. Først i 1974 blev de to enheder fusioneret til British Airways. Blandt de mest markante begivenheder i British Airways efterfølgende historie er dannelsen af Oneworld airline alliance sammen med Qantas og American Airlines, som i dag er en af de største flyalliancer i verden, og sammenlægningen med Iberia Airways og lowcost flyselskabet Veuling i 2011.

Flyrejser med flyselskabet British Airways

Foto: Rejser du med British Airways på ferie så kan du flyve med mange forskellige flytyper da BA råder over en af de største flåder i Europa. Her er det et fly af typen Boeing 777.

Destinationer og lufthavne

British Airways har deres hovedbase i London Heathrow Airport, men er også tilstede med mange fly i blandt andet Gatwick Lufthavn. Der er stort set ikke den verdensdel, du ikke kan nå med British Airways. Selskabet har således over 160 destinationer og indgår i en lang række codeshare-aftaler og partnerskaber. Fra Danmark flyver selskabet direkte fra København til blandt andet London, men BA har også ruter fra Billund og Aalborg lufthavn i samarbejde med SunAir.

Få mere information om hvilke rejsemål du kan rejse til

Mere information

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er vejledende og vi tager derfor forbehold for ændringer. Vi henviser altid til aktuel information som fremgår af dit rejsebevis og flybillet.

Vintage House Hotel Douro i det nordlige Portugal

Foto: Der findes nok ikke et flyselskab i Europa der tilbyder flere rejsemål end British Airways og et af dem er til lufthavnen i Porto i det nordlige Portugal. Et af mine favorit hoteller i denne del af landet er Vintage House Hotel som ligger i Douro med en fantastisk udsigt til floden og de mange vinmarker. Du finder dette hotel hos vores søsterselskab Hideaways Rejser.

Læs mere

Hoteller