Flyrejser med easyJet

Britiske easyJet er et af Europas førende lavprisflyselskaber med et vidtforgrenet rutenetværk med mange destinationer på eller tæt ved rejsemålene i Signatour´s program.

For bagageregler og anden praktisk information kan du besøge flyselskabets hjemmeside her.

Historie

EasyJet fik sin start i 1995, da den græsk-cypriotiske forretningsmand Stelios Haji-Ioannou stiftede flyselskabet med to leasede Boeing 737 fly, der fløj fra London Luton til Glasgow og Edinburgh. Fra starten var fokus på at tilbyde flyrejser til lave priser. Selskabets første reklameslogan lød således: "Making flying as affordable as a pair of jeans - £29 one way."

Tidlig international debut

Allerede året efter i 1996 fik easyJet sit første selvejet fly, som skulle bruges på selskabets internationale debut på ruten til Amsterdam. Dertil kommer ruter til Nice og Barcelona. Det nye lavprisflyselskab vokser sig hurtigt større og åbner allerede i 1997 endnu en base i Liverpool Lufthavn. Basen bliver dog blot den første i rækken af mange, og easyJet har mødt en stigende efterspørgsel på billig fly med etablering af nye baser i resten af Europa og har desuden opkøbt flere rivaliserende flyselskaber.

Hård konkurrence på lavpris

Ligesom den evige konkurrent, Ryanair, så easyJet også tidligt mulighederne i at flytte billetsalget online, og allerede i 1999 runder selskabet 1 million solgte sæder på denne nye platform. Til trods for at easyJet's koncept om fly til lave priser ligner det man kender fra for eksempel Ryanair, har easyJet været kendt for at benytte større lufthavne og for at være knap så fokuseret på for eksempel håndbagagerestriktioner.

Flyrejser med easyJet

Foto: easyJet flyver i skrivende stund kun med fly fra Airbus af typen A319 og A320.

Destinationer

I dag driver easyJet over 600 ruter fordelt på mere end 30 lande og fragtede i 2014 over 60 millioner passagerer. Lavprisflyselskabet er især stærk på destinationer lande som Frankrig, Spanien og Italien, men netværket er meget bredt. I Danmark kan du flyve med easyJet fra Københavns Lufthavn til destinationer såsom Milano, Paris og Rom. Bor du fra Vestdanmark kan Hamborg Lufthavn, hvor easyJet også er tilstede, dog i mange tilfælde være et interessant alternativ til Københavns Lufthavn. Ikke blot på grund af lavere priser, men også fordi udvalget af destinationer herfra er noget større.

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er vejledende og vi tager derfor forbehold for ændringer. Vi henviser altid til aktuel information som fremgår af dit rejsebevis og flybillet. Rejser du med Signatours Rjeser og har spørgsmål omkring en flyrejse med easyJet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Hotel Boffenigo Small & Beautiful ved Gardasøen i Italien

Foto: Hos Hideaways kan du flyve til mange af vores rejsemål med easyJet, f.eks Gardasøen hvor easyJet i skrivende stund flyver til både Milano og venedig lufthavn der begge ligger i kørerafstand fra gardasøen. Her er det et af vores gemmesteder Hotel Boffenigo Small & Beautiful ved Gardasøen i Italien

 

 

Læs mere

Hoteller