Flyrejser med Ryanair

Her kan du læse om flyselskabet Ryanair. Ryanair som er et lavprisselskab flyver til mange af de mange rejsemål som du finder i programmet hos Hideaways bla. til lufthavne i Portugal, Italien, Grækenland, Spanien, Cypern Kroatien, England og Malta.

For bagageregler og anden praktisk information kan du besøge hjemmesiden her.

Priser og flyruter

I søgemaskinen hos Signatours Rejser kan du altid få aktuelle priser og informationer om flyruter med Ryanair. Alle informationer i søgemaskinen bliver opdateret dagligt, da flyselskaber og specielt lavprisselskaber som Ryanair ofte justere priser efter udbud og efterspørgsel. I søgemaskinen finder du ligeledes informationer om bagage.

Ryanair flyrejser

Information om Ryanair

Her har vi samlet en kort beskrivelse af flyselskabet Ryanair samt nogle få fakta og informationer. Vil du vide mere om Ryanair så anbefaler jeg dig f.eks at læse om virksomheden på Wikipidia - Topfoto er også fra Wikipidia.

Historie

Ryanair blev etableret i 1985 som et familieforetagende med blot 25 ansatte og én enkelt rute mellem Waterford i det sydøstlige Irland til Gatwick ved London. Til at flyve på ruten købte Ryan-familien et 15-sæders Bandeirante propelfly, som oprindeligt havde tilhørt danske Maersk Air. Flyets beskedne størrelse betød, at Ryanair i starten ikke hyrede kabinepersonalet, som var højere end 158 cm, da de ellers ikke ville kunne gå oprejst i det lille fly. I selskabets første år fragtedes 5.000 passagerer.

I 1986 fik Ryanair myndighedernes tilladelse til at udfordre British Airways og irske Aer Lingus på ruten mellem Dublin og London. Med priser på under det halve af de eksisterende på ruten indledte Ryanair en priskrig med de to traditionelle flyselskaber, hvilket med årene skulle vise sig at blive kendetegnende for det nye lavprisflyselskabs strategi.

Hvor Ryanair i dag er kendt for at skære helt ind til benet for at sikre et overskud, var dette dog svært for det nystartede selskab, og de første år blev der tabt millioner på driften. Det fik en af grundlæggerne, Tony Ryan, til at hente hjælp fra den revisoruddannet Michael O'Leary, som i første omgang anbefalede Ryan-familiens overhoved at lukke selskabet ned i stedet for at poste flere penge i det. Det skete dog som bekendt ikke, men tværtimod blev O'Leary i starten af 90'erne sendt til Texas i USA for at hente inspiration hos Southwest Airlines, som her formåede at drive en overskudsforretning på billige flyrejser.

I USA indså Michael O'Leary, som senere blev Ryanairs øverste chef, at vejen frem for Ryanair var at efterligne Southwest Airlines' strategi med at satse på hyppige afgange til mindre, billige lufthavne samt en minimering af udgifterne til de gratis goder til passagererne. Her stoppede O'Leary dog ikke og har siden blandt andet indført flere kontroversielle gebyrer i sine bestræbelser på at skære omkostningerne helt ind til benet og ikke mindst for at presse Ryanairs konkurrenter.

I 1995 blev det tydeligt, at Ryanair havde fundet en konkurrencedygtig forretningsmodel, da de dette år overgik Aer Lingus og British Airways som det største flyselskab på ruten mellem Dublin og London. Det var ikke kun på ruten at Ryanair nu var størst, men de var også det største irske flyselskab på alle andre ruter til og fra Irlands hovedstad. I 1997 introduceredes de første europæiske ruter takket være den nye "Open skies"-aftale i EU, som gjorde det muligt for flyselskaber at konkurrere frit i Europa.

Siden er det gået slag i slag for Ryanair, som næsten alle år har oplevet en stærk vækst, og i dag er et af Europas største flyselskaber målt på passagerantal. I 2013 fragtede selskabet 81.7 millioner passagerer.

Mange konkurrerende flyselskaber har siden valgt helt eller delvist at kopiere det irske lavprisflyselskabs forretningsprincipper såsom afskaffelsen af check-in skranker og indførsel af bagagegebyrer. Ryanairs til tider kontroversielle forretningsmodel er dog også gennem årene blevet kritiseret af ansatte, konkurrenter, passagerer og politikere, men foreløbig ser det ikke ud til at hæmme selskabets vækst.

Destinationer

Ryanair har ifølge egne oplysninger en flyflåde på 300 Boeing 737-800 fly, der opererer i 30 lande til og fra 186 lufthavne. Selskabets primære baser er Stansted Airport i England og Dublin Airport i Irland.

I Danmark kan du flyve med Ryanair fra lufthavnene i Aarhus og Billund samt fra foråret 2014 også Københavns Lufthavn. Fra Billund Lufthavn kan du i skrivende stund blandt andet flyve direkte til Milano, Pisa og Barcelona. Blandt de nye ruter fra København er ligeledes flere, som er interessante i forhold til rejser med Hideaways, blandt andet ruterne til Rom, Madrid og Milano.

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er vejledende og vi tager derfor forbehold for ændringer. Vi henviser altid til aktuel information som fremgår af søgemaskinen samt dit rejsebevis og flybillet.

De fem største rejsemål hos Signatours Rejser med rejser hvor du flyver med Ryanair fra Danmark er:

Hotel Acetaia del Balsamico

Foto: Rejser du med Ryanair er der stort set ikke det rejsemål som du ikke kan besøge i Europa. Hideaways er et rejsebureau som udelukkende arrangere rejser hvor du bor på udvalgte hoteller og ferieboliger i din ferie og et af vores mange rejsemål er Gardasøen. Ryanair er i dag det største flyselskab i Italien og har bla. base i Bergamo lufthavn der ligger ca. en times kørsel fra Gardasøen.

Læs mere

Hoteller