Flyrejser med SAS

Bestil din pakkerejse online

Hos Signatours Rejser kan du bestille en billig pakkerejse hvor du flyver med SAS Scandinavian Airlines. En pakkerejse består af fly og hotel, samt evt. tansport til og fra lufthavnen i form af billeje eller transfer. Bemærk at da vi udelukkende sælger pakkerejser kan du ikke bestille flybiletter alene med SAS Scandinavian Airlines eller andre flyselskaber. Vi opdatere altid priser på flybilletter flere gange dagligt således du er sikker på at få den billigste pris. Indtast hvornår du vil på ferie i søgemskinen og vælg mellem de mange håndplukkede hoteller med gode anmeldelser.

Spørgsmål til din rejse med SAS

Skal du rejse med SAS på ferie kan du her få informationer om flyselskabets ruter og rejsemål.

For bagageregler og anden praktisk information kan du besøge flyselskabets hjemmeside her.

Historie

SAS blev dannet i 1946 ved sammenlægningen af tre nationale flyselskaber fra Danmark, Norge og Sverige for at etablere et samarbejde om de interkontinentale ruter, særligt til Nordamerika. Skandinaviens største flyselskabs historie rækker derfor i princippet helt tilbage til 1918, hvor Det Danske Luftfartselskab A/S (DDL) blev grundlagt. Det Norske Luftfartselskap A/S (DNL) og Svensk Interkontinetal Lufttrafik AB (SILA) blev først grundlagt i henholdsvis 1924 og 1927. I 1948 blev det statsejede svenske AB Aerotransport (ABA) fusioneret med det privatejede SILA og blev dermed også en del af SAS.

SAS finder sin endelige form

De første år gav SAS mulighed for, at de tre nationale flyselskaber kunne koordinere deres ruter. Men i 1951 overgav de enkelte selskaber helt deres flydrift til et fælles SAS konsortium, som dermed havde fundet sin endelige form. Ved etableringen var ejerskabet af det nye konsortium fordelt mellem SAS Danmark (28.6%), SAS Norge (28.6%) og SAS Sverige (42.8%), som hver især var ejet halvt af private investorer og halvt af staten. SAS var i 1954 det første flyselskab til etablere fast rutefart mellem København og Los Angeles via polarruten. Denne ruten blev i 1957 fulgt op med en rute fra København til Tokyo, som ligeledes for første gang slog genvej over Nordpolen.

Mindre selskaber opsluges

Udover nye internationale ruter udvidede SAS også på indenrigsruterne i selskabets tre hjemlande. Dette skete blandt andet ved overtagelse eller delvise opkøb af mindre, lokale flyselskaber. I Danmark købte SAS sig for eksempel ind i Cimber Air, og i Norge var det indirekte opkøbet af Braathens, som blev startskuddet til Norwegians fremgang.

Destinationer

Hvert år rejser næsten 30 millioner passagerer med SAS, som tilbyder et meget bredt udvalg af destinationer i Europa, USA og Asien. Tæller man, som SAS gør det, partnerne i Star Alliance med, giver SAS dig mulighed for at flyve til 1300 destinationer fordelt på 193 lande. I Danmark kan du flyve med SAS fra de fleste lufthavne til flere af de samme rejsemål, som du finder i programmet hos Hideaways. Flyv for eksempel med SAS til Milano, Rom, Lissabon og Porto.

Se alle destinationer du kan rejse til

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er vejledende og vi tager derfor forbehold for ændringer. Vi henviser altid til aktuel information som fremgår af dit rejsebevis og din flybillet. Rejser du med Signatours og har spørgsmål omkring en flyrejse med SAS Scandinavian Airlines, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Foto: Flyv med SAS direkte til Napoli og hold ferie ved Amalfikysten eller i Sorrento. Her på foto er det et af vores meste efterspurgte gemmesteder og med den udsigt forstår jeg godt hvorfor - læs mere om Hotel Corallo i Sorrento i Italien

Læs mere

Hoteller