Populært i Frankrig

Om Frankrig

Rejser til Frankrig

Frankrig... Ja, hvor skal man egentlig starte? Er det de legendariske vine? Verdens største cykelløb? Historiske slagmarker? Byernes By? Rivieraen? Frankrig er for vild, og der er ikke noget at sige til, at man har opfundet udtrykket "frankofil". For de fleste mennesker forelsker sig i Frankrig med det samme, og man kan bruge et helt liv på at rejse rundt i Frankrig og opleve regioner med hvert deres særkende.

Det kan jo være man er til bobler i Champagne, haute couture i Paris, eller tilbagelænet kystliv i Provence. Men man har snydt sig selv, hvis man ikke også har oplevet det forrevne Normandiet med historiske mindesmærker, eller det frodige Alsace med lokale råvarer i topklasse. 

Ud over at være en solsikker destination med gyldne strande og flotte byer, byder Frankrig også på nogle af Europas højeste bjerge i Alperne og Pyrenæerne, hvor der er mulighed for både skiløb og cykling i topklasse. Og du kan lade dig transportere mellem storbyerne med lynhurtige jernbaner (Marseille - Paris på 3 timer), eller lade dig færge til den eminente ferieø Korsika, med dens sofistikerede blanding af alt det bedste ved Middelhavet.

Hos vores søster-brand Hideaways finder du også en række håndplukkede og nøje udvalgte hoteller og ferieboliger i Frankrig, med fokus på kvalitet, beliggenhed og unikke oplevelser - primært omkring Rivieraen og baglandet omkring Rhone-floden.

Og ja, så har vi jo stort set ikke brugt spalteplads på Paris. Det er noget med Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Elysées, Notre Dame, Louvre, Montmartre - og så bare byen i sig selv, naturligvis. Paris er en af de der byer, som bare skal opleves. Snart vil du kunne booke hotel i Paris og hele resten af Frankrig lige her på SignaTours.dk

Inspiration og fakta

Kultur

Frankrig har i mange år været en supermagt i Europa. Værende det territorialt største land i Europa har det da også indbudt sig på mange krige igennem tiden og den franske historie er fyldt med historier om heroiske slag både på egen grund, men såvel på fremmede. I dag gør Frankrig som land sig mere gældende på områder hvad angår kultur. Den franske kultur er meget udbredt på fjerne egne og vi har alle prøvet at spise ting som flûte, creme brulee, set franske film eller taget sætningen: ”Vouz -vous coucher avec moi, ce soir” i vores mund. Frankrig er et land vi alle på en eller anden måde elsker. Om det er det kulinariske køkken, med alle deres fantastiske lækre retter som vi alle godt kunne tænke os at lave, eller om det er det sidste nye skrig indenfor modeverden og de fantastiske kjoler de mange fantastiske kunstnere kreerer, måske er det hæsblæsende cykelløb Tour de France der fanger din opmærksomhed. Under alle omstændigheder er det et faktum, Frankrig er et verdensland og vi tager alle del i dets glæder på en eller anden måde. Og da det så er slået fast med 7 søm, så vil påstanden om at det kun er i Frankrig man får det bedste af det bedste muligvis også være lige så sand. Tag påstandene til efterretning og besøg det smukke land, Frankrig.

Religion

Frankrig er et overvejende katolsk land,men det er samtidig et land, hvor man ifølge forfatningen ikke har ret til at spørge til borgernes religiøse tilhørsforhold. Cirka 75 procent af franskmændene betegner sig som katolikker, men kun 17 procent går regelmæssigt til messe. Den katolske kirke er ikke en statskirke - stat og kirke blev formelt adskilt i 1905. i løbet af de seneste 30-40 år er kirkens rolle i hverdagslivet reduceret drastisk. Religionen er ikke længere den fælles referenceramme. Når paven for eksempel udtaler sig imod skilsmisse, prævention eller abort, vender tre fjerdedele af de franske katolikker det døve øre til. Man regner med, at der findes cirka fem millioner muslimer i Frankrig. Landet har også næsten en million protestanter, cirka 700.000 jøder og over en halv million buddhister.

Gastronomi - mad og vin

I Frankrig kan man nyde mad og vin, der har vundet ry i hele verden for dets raffinement og udsøgte kvalitet. Der er kort sagt masser af gode grunde til at tage på en rejse til Frankrig!

Rejsemål i Frankrig

Frankrig er det mest besøgte land i verden, og med god grund: Frankrig har i Paris en af de mest charmerende og kosmopolitiske storbyer i verden, et væld af seværdige monumenter, byer, og landskaber, kunst i verdensklasse, en historie, der har sat dybe spor i den europæiske bevidsthed og en fantastisk natur, med fremragende strande og vidunderlige bjerge.

I vest, øst og nord

I den vestlige del af Frankrig møder landet det Atlantiske Ocean, hvis bølger bryder mod fantastiske kyststrækninger, der alene er en ferie værd. I den nordlige del af Frankrig, i Normandiet og Britannien, støder man på lange sandstrande, og et landskab, der er domineret af bakker og små, fredelige fiskerbyer, der har bevaret deres egenart. Normandiet og Britannien byder desuden på mange neolitiske fund, og disse regioner bærer stadig præg af den keltiske oprindelse, som mange af dets indbyggere har.

I den østlige del af Frankrig kan man besøge de smukke regioner Alsace, Lorraine, Franche-Comté og Bourgogne, som særligt er blevet berømte for deres fremragende vine og landskaber.

Det centrale og sydlige Frankrig

I den centrale del af Frankrig finder man Loire-dalen, med de mange smukke slotte, fæstninger og gamle byer og i den sydlige del af Frankrig støder man på romanske ruiner, den vidunderlige franske riviera, der tiltrækker tusinder af gæster hvert år, og byer, som Marseille, Toulon, Montpellier, Toulouse og Orange, som man bør se, hvis man kommer på de kanter. På grænsen mod Spanien mod syd knejser de vældige bjerge, pyrenæerne, som er et af de smukkeste naturområder i Europa, med frodige dale, sneklædte bjergtoppe, og et varieret og sjældent dyreliv, som man ikke ser mange andre steder på kontinentet.

Turistinformation

På turistbureauets hjemmeside finder du bl.a. beskrivelser af Frankrigs forskellige regioner. Der er også en sektion med inspiration til aktiviteter på rejsen til Frankrig, og nyttige praktiske informationer. Der er desuden mulighed for at download et udvalg af elektroniske brochurer. Du kan også kontakte turistbureauet på deres danske kontor der ligger i København.

Sådan finder du din rejse til Frankrig

Indtast hvilket rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Frankrig, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læsere mere om, er det blot at trykke på knappen fortsæt.

På Signatours Rejser kan du søge efter en ferie der passe lige dine behov. Indtast dine rejse ønsker i søgemaskinen og få det fulde overblik. Du kan søge på rejselængde, rejsemål og rejseform. Du finder bl.a. følgende rejser til Frankrig. Charterrejser, All inclusive, tema og rundrejser, flybilletter, hoteller, billeje, ferieboliger og meget mere.

Læs mere om Frankrig

Kort

Hoteller

Søg på kort
Søg på kort
Pris pr. person

Boligform
Kvalitet
Faciliteter
Rejsetemaer
Hoteltype
Nulstil filter
rejser fundet: 
Sorter efter
 • Stjerner
  • Fra lav til høj
  • Fra høj til lav
 • Navn
 • Pris
  • Fra lav til høj
  • Fra høj til lav

Vent mens vi finder din rejse

Det tager et øjeblik...

Ingen rejser fundet for valgte periode

 • Søg datoer markeret med grøn i kalenderen for gode flyforbindelser
 • Søg max. 2-3 pers. pr. vær. (og max. 9 i alt)
 • Den valgte periode er muligvis udenfor sæson på denne destination
 • Afrejsedato er muligvis for langt ude i fremtiden (mere end 8 måneder)
 • Alle hoteller på denne destination er muligvis fuldt booket i valgte periode

Der kan ikke findes hoteller ud fra den filtrering du har valgt.

Områder og byer

Alle områder og byer i Frankrig