Om Strasbourg

Rejser til Strassbourg

Hovedbyen i Alsace, Strasbourg, byder på historiske kontraster. Her er Europabyen og den smukke historiske bymidte naboer i byen, der gennemskæres af Rhinen og dens bifloder.

Mod øst - på den anden side af floden fra det turistede centrum - ligger La Krut, som kvarteret Krutenau kaldes i folkemunde. Her syder det af liv i de små gader, der er fyldt med caféer, grønthandlere og gallerier. Universitet og kunstakademiet er garanter for et evigt pulserende ungdomsliv. Og så må man jo heller ikke glemme, at Frankrigs suverænt største bryggeri, Kronenbourg, holder til i Strasbourg.

I den nordlige del af byen ligger det tyske kvarter med imponerende og pompøse bygninger fra den tyske periode fra 1871 til 1914. Bydelen huser mange offentlige institutioner, men også et levende kulturliv med blandt andet Nationalteatret.

Le Grand Île er den første bykerne i verden, der af UNESCO blev klassificeret som verdensarv, og her residerer den enorme katedral i det historiske kvarter med bygninger fra middelalderen, renæssancen og klassicismen. I det historiske centrum myldrer det med restauranter, butikker, caféer og souvenirboder, og i de små, gamle gader og på de store pladser mødes studerende, turister og businessmænd - alle på vej imod hver sine gøremål. I Strasbourg mødes det historiske og det moderne. Europabyen med dens mange institutioner og den historiske bykerne står som to kontraster, der samler den pulserende storby.

Strasbourg er den største by i Alsace og hjemsted for en lang række europæiske institutioner. Europaparlamentet med dertilhørende personale, pressekorps, lobbyister osv. flytter hertil fra Bruxelles i fire dage hver måned året rundt. I disse dage er byen fuld af liv, og alle restauranter og hoteller er fuldt booket. Desuden holder blandt andet Europarådet og den Europæiske Menneskerettighedsdomstol til i Strasbourg.

Kort

Hoteller

Områder og byer

Alle områder og byer i Alsace