Om Nevers

Rejser til Nevers

Nevers er i dag Bourgogne tredjestørste by med knap 40.000 indbyggere. Det historiske centrum ligger i den høje del af byen, hvor der er en række huse og bygninger fra det 14. og det 17. århundrede. Udover den romansk-gotiske domkirke fra 14. århundrede er det værd at besøge Palais Ducal, som er blandt de mest betydningsfulde bygninger fra Middelalderen i det centrale Frankrig.

Keramik

Byen har en lang tradition inden for keramik, som blev bragt her til af tre italienske brødre i 1588. Herefter fremstillede man nogle af de første værker i kinesiske stil i byen. Der er mulighed for at besøge byens keramikmuseum, som ligger i det ovennævnte Palais Ducal og dér studere den fascinerende historie om byens keramikproduktion.

Det er i dag Bourgognes tredjestørste by med knap 40.000 indbyggere. Det historiske centrum ligger i den høje del af byen, hvor der er en række huse og bygninger fra det 14. og det 17. århundrede. Udover den romansk-gotiske domkirke fra 14. århundrede er det værd at besøge Palais Ducal, som er blandt de mest betydningsfulde bygninger fra Middelalderen i det centrale Frankrig. Foran palæeet er der et stort torv (Place de la Republique), hvor der er de galliske ruiner samt udsigt over floden Loire.

Musik og musikfestival i byen

Der holdes i byen en række musikfestivaler. - Siden 1987 afholdes festivalen Nevers a Vif, hvor de mest populære franske rock-sangere optræder. - Om efteråret holdes der Nevers D'Jazz, hvor der inviteres de største europæiske jazz-musikkere til byen. - Festivalen Les Zaccros afholdes hvert år i forlængelse af Grand-Prix'et ved Magny-Cours, som ligger ca. 20 km fra byen. Alle genre af gadekunstnere og -underholdning er her bredt repræsenteret. - Byens musikforening (med et orkester på ca. 70 musikere) arrangerer hvert år ca. 20 koncerter med klassisk musik.

Nevers ligger hvor floden Nièvre flyder sammen med den lange flod Loire. Her valgte Julius Cæsar at etablere sin base i regionen, der dengang var befolket af Aeduierne.
 

Læs mere om Nevers

Kort

Hoteller

Book trygt på Signatours.dk

Når du bestiller en pakkerejse hos os, er du økonomisk beskyttet via vores medlemskab af Rejsegarantifonden

Meget smartere end charter

Signatours har ingen udgifter til guideskoler og bamseklubber! Vi er et online rejsebureau uden unødvendige udgifter