Om Lama

Rejser til Larma

Den lille landsby Lama er på mange måder typisk for de korsikanske bjergbyer, der har ligeså megen historie og stemning i lasten, som de har få indbyggere efter årtiers affolkning. Men Lama har en mere spændende baggrund end så mange andre, og så ligger den i behagelig afstand fra havet. 

Den lille landsby Lama er på mange måder typisk for de korsikanske bjergbyer, der har ligeså megen historie og stemning i lasten, som de har få indbyggere efter årtiers affolkning. Men Lama har en mere spændende baggrund end så mange andre, og så ligger den i behagelig afstand fra havet. Landsbyens ældste huse går tilbage til Middelalderen, blandt andet det gamle vagttårn, som på korsikansk hedder A Torra. Gennem århundrederne er flere andre bygninger kommet til, ikke mindst de mange store huse, som de rige oliefabrikanter lod opføre i 1700-tallet. Man værner nidkært om byens maleriske præg, som ikke bliver mindre af de mange blomster, der gør at den kaldes Korsikas mest blomsterrige by.

Filmfestival og internet i byen

I modsætning til så mange andre landsbyer længere inde i landet, som ofte virker næsten uddøde, gør man i Lama noget for at holde fanen højt, således arrangeres her hvert år i august en filmfestival med forevisninger under åben himmel. Også byens turistkontor er usædvanlig aktivt og desuden det eneste sted i byen, du vil kunne få adgang til internettet. 

Vandring og byens øvrige fortrin

Hvis du vil kombinere et afslappende ophold med raske vandreture, er der gode muligheder i Lama, for der er mange vandrestier i området med udgangspunkt i byen. Her er forskellige længder og sværhedsgrader, og flere steder finder du kilder, hvis vand du roligt kan drikke. I Lama finder du også tennisbaner, to restauranter og et svømmebassin med tilhørende liggestole og parasoller, men ingen dagligvarebutikker (kun lidt udsalg af "typiske produkter").

Lama er ikke stor, men det er en sand fornøjelse at slentre rundt i gaderne og opdage de mange pudsige arkitektoniske detaljer, og dens tilbagelænede stemning er milevidt fra, hvad du finder i populære byer som Calvi og Saint-Laurent. Og gudskelov for det! 

Læs mere om Lama

Hoteller