Om Alenya

Rejser til Alenya

Alenya er en lille by i Frankrig med ca. 450 indbyggere, der er beliggende i området La Côte Radieuse og som nyder godt af et mildt klima. Byen er omgivet af vinmarker og er nærmere beliggende ca. 10 km fra Perpignan og ca. 3 k fra strandene ved Saint Cyprien.

Besøg de gamle vinkældre

Alenyas hovedattraktion er Les Caves Ecoiffier, som ved første øjekast mest ligner et smukt bygningsværk. Oprindeligt blev det opført som omdrejningspunkt for en kæmpe vinproduktion. I dag og siden Caves Ecoiffier blev opført i slutningen af 1800-tallet har de været det sociale og økonomiske midtpunkt i byen. Desuden bidrager de til at minde os om, hvor stor en betydning vindyrkningen har haft. Byen rummer ikke andre seværdigheder men udgør en god base for udflugter til området og kysten. I byen finder du forskellige fødevarebutikker og om sommeren er der ugentlig markedsdag.

En rejse værd

Rejser du til Frankrig og besøger denne del af landet i din ferie, er her et par bud på oplevelser i regionen

  • Perpignan ligger ca. 10 km væk og har et seværdigt bycentrum med fine torvepladser og gågader. Byen huser året igennem flere festlige byfester, og du finder flere restauranter med spanske aner.
  • Collioure ligger ca. 15 km fra Alenya og er kendt for sit klokketårn. Byen har en lille havn omgivet af strande og bjerge. Her kan du med fordel begive dig ud på en god vandretur langs med klipperne.
  • Castelnou befinder sig ca. 23 km borte og er beliggende i et bakkeområde på grænsen mellem Frankrig og Spanien, hvor der er mange vingårde. Derfor er der flere muligheder for vinsmagninger deromkring. Den ældste bykerne kan dateres tilbage til det 10. århundrede.
  • Bjerget Canigou er 784 m højt og dominerer landskabet i området. Der er flere vandreruter, der fører til toppen.
  • Les Orgues i Ille sur Tet minder om landskabet ved Kappadokien i Tyrkiet og befinder sig ca. 40 km væk. Der er tale om et betagende og forunderligt landskab, der er opstået som et naturligt fænomen, hvor vinden har efterladt høje næsten perforerede formationer ud af hvidlig klippe. Gode strande findes ved Saint Cyprien (3 km), Argeles sur Mer (11 km), Banyuls sur Mer (21 km) og Leucate (30 km).

 

 

Læs mere om Alenya

Hoteller