Om Azille

Rejser til Azille

Den lille og charmerende middelalderby Azille ligger på en bakketop med udsigt til Pyrenæerne. Byen har en skøn beliggenhed for besøg i nogle af de interessante byer i området som Carcasonne og Minerve, der er kåret som nogle af de smukkeste byer i Frankrig. 

Azille er en lille landsby fra Middelalderen, der ligger i rolige omgivelser på en bakketop, omkrænset af vinmarker. Rundt om byen løber bymuren med flere indgangsporte og tårne. Der er ca. 26 km til byen Carcasonne, som er hovedby i regionen Lanquedoc. Den nærmeste by for indkøb er Olonzak, der ligger ca. 8 km væk. Her finder man supermarked, bank, apotek og ikke mindst et ugentlig marked.
 

Den fantastiske udsigt

I byen finder man en gotisk kirke fra det 14. århundrede med et 36 meter højt klokketårn. Inde i kirken står en af de bedst bevarede gotiske udskæringer af Jomfru Maria og Jesusbarnet. I den sydlige del af byen har man en fantstisk udsigt mod Monte Alaric og Pyrenæerne. I Azille finder man et lille udvalg af butikker, et posthus, en restaurant, en bager, og en tabac.

Smukke og hyggelige byer i kort afstand

Af seværdigheder i nærheden kan nævnes den smukke by Minerve ca. 11 km væk, som er på listen over de smukkeste byer i Frankrig samt floden "Canal Midi", som man kan cykle eller gå langs. Kanalbyen Homps ligger ca. 5 kilometer væk, og her ligger flere hyggelige restauranter langs kanalen. En dagstur til stranden er også inden for rækkevidde, da den ligger ca. 44 km fra Azille. Året rundt afholdes forskellige byfester i Azille, og i august er der "nat marked".
 

Læs mere om Azille

Hoteller