Om Barjac

Rejser til Barjac

Mellem Provence og Ardeches maleriske slugter ligger den maleriske lille landsby Barjac med sine snævre gader og sine stenhuse. Blomstersmykkede pladser, petanque-baner og fontæner finder du overalt, og det samme gælder barerne med deres klassiske terrasser, hvor man indtager sin pastis blandet op med iskoldt vand. Barjac kan bruges som et skoleeksempel på en hyggelig lille provencalsk by!
 

Det smukke landskab møder dig på vejen

Når du kommer sydfra, om det så er fra Marseille eller Montpelier, vil du glæde dig, når motorvejen afløses af de mindre landeveje på vejen til Barjac, for så begynder landskabets karakter at vise sig med de mange bakker og kløfter, som resulterer i hyppige sving og udsigt til små byer som Monclus, La Roque sur Cèze, l’Aven d’Orgnac på bakketoppene.
 

Tiden står ikke stille, den bevæger sig bare langsomt

Tiden går langsomt i Barjac, ja sådan føles det i alt fald, for byens udseende har ikke ændret sig meget i de sidste mange tider. Bybilledet domineres af tårnene fra 1500-tallet, af borgen “Châteaux des Comte du Roure” som er resultatet af sammenlægningen af tre mindre borge fra middelalderen, samt diverse kirker, kapeller og klostre. Men ikke alt skal være finkultur, der skal også være plads til madkultur, og så kan du glæde dig over byens mange restauranter, barer og indkøbsmuligheder.
 

Aktiv ferie i smukke rammer

Hvor du end befinder dig i Provence, så er der ikke langt til fysisk udfoldelse i det fri, og Barjac er bestemt ingen undtagelse fra denne regel. Tæt på byen finder du nemlig slugterne i naboregionen Ardeche, hvor du kan vandre i den vilde natur, tage på cykelture, sejle i kano eller kajak, men også bade i det forfriskende flodvand og besøge mange grotter.
 

Læs mere om Barjac

Hoteller