Om Carcassonne

Rejser til Carcasonne

Carcasonne er en gammel middalderby med smalle og snoede stræder samt små pladser og torve, hvor man finder mange restauranter og butikker. Byen er en af de mest kendte i Languedoc-regionen. 

Carcassone er hovedbyen i provinsen Aude i regionen Languedoc. Det er en historisk befæstet by, der er opdelt i to bydele af floden Aude. De to dele er forbundet via to broer; Pont Viuex (den gamle bro) og Pont Neuf (den nye bro). På den venstre side af floden ligger bydelen "Bastide Saint-Louis" eller "Ville Basse" (den nedre bydel), som den også kaldes, der blev opført i 1300-tallet. På den højre side af broen på et bakkedrag, ligger det moderne Carcassone.

Seværdigheder

I den nedre bydel finder man kunstmuseet "Musée des Beaux-Arts", der rummer en stor samling keramik og billedkunst fra det 16. århundrede og frem til i dag. Samlingen er imponerende, og vidner om den store betydning som både hollandsk og romersk kultur har haft i området. I umiddelbar nærhed ligger de to gotiske kirker; Sant-Vincent og Saint-Michel.

Romersk oprindelse

Byen blev anlagt af Romerne i det 1. århundrede f.kr. under navnet "Julia Carcasso". Den befæstede by overgik til fransk styre i år 1240, hvor den fik en yderst vigtig rolle i militære sammenhænge.

Udflugter i lokalområdet

Carcassone er næsten et "must", hvis man holder ferie i Languedoc-regionen. Herfra er der også rig mulighed for at tage på udflugter rundt i området. Blandt andet kan et besøg til byen Castelnaudary anbefales, eller til den storslåede naturpark "Les Cévennes".

Ældste middelalderby i Europa

Carcassone er en af de ældste befæstede middelalderbyer i hele Europa. Inden for bymuren, der har hele 52 tårne, er trafik ikke tilladt, så man kan roligt slentre rundt i gaderne, uden at skulle passe på.

Mange muligheder for aktiviteter

Den gamle middalderby er karakteriseret ved smalle og snoede stræder samt små pladser og torve, hvor man finder mange butikker. Her er også et stort udbud af restauranter, caféer, musiksteder og teatre. Hver lørdag afholdes det ugentlige marked i den nedre bydel. Ikke langt fra bymuren ligger parken "Raymond Chésa", ned til søen Cavayère. Her er der masser af muligheder for aktiviteter: Gå- og cykelruter, minigolfbane, badestrande, skovtursområder, volleyballbaner samt en 'adventure park'.

Læs mere om Carcassonne

Hoteller