Om Alvignac

Rejser til Alvignac

I et landskab mellem bjerge, grotter, middelalderlige slotte, floder og forhistoriske levn samt landsbyer, der kun lige holder sig fast på klippesiderne, ligger Alvignac. Alvignac er en by beliggende centralt i en naturrig region, der samtidig er velsignet med kultur og historie. Der er ikke meget at se i selve landsbyen, men dette område af Frankrig byder på flere bjergtagende oplevelser.

Med kort til betagende udflugter

Hvis man har mod på at udforske nærmiljøet, udgår der flere vandrestier til det omgivende landskab fra denne landsby, der blot tæller 700 indbyggere. Med så få fastboende er der ikke meget at se i selve landsbyen, men der er gode muligheder for at slappe af og få pulsen helt ned. Og så er det et fint udgangspunkt for udflugter til bemærkelsesværdige og kendte steder, som eksempelvis klippebyen Rocamadour og de yderst seværdige og betagende grotter Gouffre de Padirac (læs mere om disse seværdigheder under "Seværdigheder og oplevelser").

Seværdigheder og oplevelser

Gouffre de Padirac

Gouffre de Padirac er det mest besøgte hule-system i hele Frankrig og den største turistattraktion i Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées-regionen. Det er utroligt hulesystem med en underjordisk flod, en kløft og en stor hule. Underjordiske søer, pools og stalaktitformationer er alle en del af oplevelsen, men for de fleste besøgende er det hulernes enorme størrelse, der virker mest overvældende, når man besøger stedet.

Hule-systemet ligger hele 103 meter under jorden og kan nås via en elevator eller en trappe. Når du først befinder dig i hule-systemet, bliver du transporteret med båd gennem gallerierne og videre til den store hule. Båden er styret af en guide, der kan fortælle dig lidt om dannelsen af hule-systemet.

Efter at have afsluttet sejlturen med båden begynder vandreturen ind i hjertet af det katedral-lignende rum, der er blevet døbt 'Grand Dome'. Grand Dome er et majestætisk hule-rum med en kuppel, der er 94 meter høj, en flod, der strømmer langs bunden, og fantastiske stalaktitformationer. 

Rocamadour

Klippebyen Rocamadour er en del af Causses du Quercy Regional Natur-Park og modtager mere end en million besøgende - både turister og pilgrimme - hvert år, hvilket gør den til ét af Frankrigs mest populære seværdigheder. Selve byen har dog ikke en befolkning på mere end 600. 

Landsbyen er et fantastisk sted at besøge med dens unikke beliggenhed, dens religiøse historie og dens smukke bygninger og monumenter. Et slot knejser over landsbyen længere oppe ad den klippe, som landsbyen er bygget på, mens de religiøse bygninger og monumenter ligger længere nede ad klippen. Nederst på klippen ligger selve landsbyen med dens meget populære gågade og til sidst når du til kløfterne, der fører ned til floden.

Selv om landsbyens historie går tilbage til forhistoriske tider, er det som en middelalderlig destination for pilgrimsrejser, at Rocamadour er bedst kendt - og den første kirke i byen kan dateres helt tilbage til midten af det 12. århundrede.

Gramat

Gramat, beliggende kun 6 kilometer fra Alvignac, var en livlig by i middelalderen og blev siden en velstående by på grund af dens togstation i det nittende århundrede. Gramat er i dag en smukt bevaret historisk by med flere interessante bygninger og monumenter, herunder byens stentårn, der er fra det sekstende århundrede, og byens markedshal, der blev bygget i det 19. århundrede og som stadig bruges til byens markeder i dag. I den gamle bydel ned mod floden og omkring Rue St. Roch er der nogle interessante middelalderlige huse, hvoraf nogle har smuk udsmykning, mens andre er bygget i bindingsværksstil, og der ligger også nogle bevaringsværdige byhuse fra det 19. århundrede omkring det centrale torv.

Nær byen finder du dyreparken Le Parc Animalier Gramat, som dækker et stort areal på 40 hektar og har et varieret og spændende udvalg af vilde dyr, herunder bisoner, ulve og gribbe - og også mange husdyr, samt beskyttede plantearter. Mange af de dyr, du ser i parken, er nu beskyttede arter, og dyreparken har en vigtig rolle i bevarelsen af disse dyrearter.

 

 

 

Læs mere om Alvignac

Hoteller