Om Toulouse

Rejser til Toulouse

Den lyserøde by er et af de få steder i regionen, som ikke er tyndt befolket og er den vigtigste by i  hele regionen. Byen ligger halvvejs mellem Atlanterhavet og Middelhavet og er den fjerde største by i Frankrig. Toulouse bliver kaldt den lyserøde by, da mange af husene er bygget med  røde mursten.

Toulouse er en stor universitetsby og har over 100.000 studerende i byen, og rent faktisk er det kun Paris der har flere studerende end Toulouse. Går man en tur igennem byen kan man godt mærke, at der er mange unge, da de studerende næsten udgør en fjerdedel af indbyggerne. Toulouse har ikke mindre end tre universiteter samt flere andre uddannelsesinstitutioner.

Tilbage i middelalderen var Toulouse et kunstnerisk og litterært centrum for middelalderens Europa. Byen er også hjemsted for den ældste loge i Frankrig kaldet Academie des Jeux Floraux, som uddeler priser til digtere.

Hvis man kan lide at tage nogle dejlige gåture, er Toulouse byen som indbyder til netop det. Det er en utrolig dejlig oplevelse at tage en gåtur ned langs en af kanalerne eller i en af byens utrolige hyggelige gader. Efter en lang gåtur skal man selvfølgelig også have noget i maven og restauranterne i byen er helt i top.

Toulouse ligger i Midi-Pyrenees regionen i Frankrig, hvor vejret generelt er mildt om vinteren og varmt og tørt om sommeren. Der bliver dog selvfølgelig koldere jo højere op du kommer i bjergene.

Midi-Pyrénées kan også prale af en bred vifte af vinmarker, hvor nogle af de bedste rød- og hvidvine fra det sydvestlige Frankrig produceres. Nogle af de mere kendte vine er Gaillac hvidvin og Madiran

Læs mere om Toulouse

Hoteller