Om Agay

Rejser til Agay

Agay er et kvarter i byen Saint-Raphaël. Agay er i sig selv en lille badeby, der ligger inde i en bugt for foden af bjerget Esterels røde klipper. Den lille badeby ligger ca. 9 km fra centrum af Saint-Raphaël og ca. 35 km fra Cannes.  

Byen har været beboet siden tidernes morgen, hvilket bevidnes af de mange spor, man har fundet gennem tiden. Dog er det først fra det 17 århundrede, under statsmanden Richelieu, at byen får den form, som vi kender i dag. Der blev bygget fæstningsværker i form af to tårne og et slot for at beskytte sig mod havets farer. Slottet blev plyndret under revolutionen. Det var også på dette tidspunkt, at Agay blev en del af Saint-Raphaël.

Takket være jernbanens opfindelse vokser Agay sig til en vigtig turistdestination i det 19. og 20. århundrede. På dette tidspunkt blomstrer hoteller og luksusvillaer op og flere kendte franskmænd som forfatterne Guy de Mauppassant og Antoine de Saint-Exupéry samt filmbrødrene Lumière tilbringer deres ferier i Agay. Under anden verdenskrig bombes Agay; slottet ødelægges, bjerget Esterel bliver sat i brand og huse og monumenter ødelægges. I dag kan man stadig se spor fra kuglerne på nogle af de gamle træer. 

Agay har sin egen banegård, hvortil der kører flere regionaltog til andre rejsemål i Frankrig. Den lille by tæller flere restauranter, caféer og barer samt nogle få dagligvarebutikker. Husk endelig ikke at gå glip af fiskemarkedet i Agay, der finder sted hver morgen på Place Ortolan.

Læs mere om Agay

Hoteller