Om hotellet

marieb
Besøgt af
marieb
fra Signatours

Hotel Bastide de Calalou

Forsigtigt sniger jeg mig igennem de mange hårnålesving her i Provence fotogene bagland. Vinmarker, landsbyer og naturen komplimenterer hinanden – så det er en udfordring at bevare fokus bag rettet, men jeg må nyde synet, når jeg kommer frem. Efter endnu et provencalsk hårnålesving befinder jeg mig et særligt sted her midt i det bakkede landskab, for da ser jeg et skilt med navnet; Hotel Bastide de Calalou.

Det franske navn ’bastide’ bruges om gamle, traditionelle stengårde i Provence. Bastide de Calalou hører under denne beskrivelse, og de nuværende ejere, familien Vandevyver fra Belgien, har omdannet den tidligere stengård til et lille 3-stjernet boutiquehotel med 32 værelser.

Selvom vi befinder os på landet, er her overalt en elegant, men uformel stemning med en smuk og herskabelig indretning. Her er kræset for detaljerne – Hotel Bastide de Calalou er indbegrebet af fransk landidyl; den traditionelle provencestil med smukke fliser, velpolstrede oliventræer, tykke stenmure og meget mere. Her er også sirligt ophængte malerier i guldrammer, der fint supplerer de antikke møbler. Her er bare en ubeskrivelig ro over dette sted – uanset om det er udenfor på terrassen under oliventræerne, ved swimmingpoolen med panoramaudsigt, eller indenfor ved sofaområdet foran den åbne pejs, der næsten kan få en til at ønske, at det ville begynde at regne udenfor, så man med god ”samvittighed” kan putte sig med en bog foran pejsen.

Beliggenheden og atmosfæren i sig selv gør, at jeg har lyst til at komme igen og igen! For jeg vil have tid til at nyde det hele inklusiv de gode madoplevelser, hvor der også kæles for hver tallerken, der sendes ud fra køkkenet.

”Pardon” lyder det fra den unge pige, idet hun fjerner den lille brødkurv fra mit bord. ”For hvad dog”, spørger jeg overasket? Overtjeneren kommer staks og forklarer, at den unge pige kom til at servere min dessert, inden hun havde fjernet brødkurven. Han forklarer mig, at Hotel Bastide de Calalou har et tæt samarbejde med hotelskolerne i Provence og at hun er tilknyttet som praktikant, som led i hendes uddannelse. Det viser meget godt den stemning og standard, der er på hotellet. Her er ikke snobbet og dyrt, til gengæld går ejeren meget op i, at servicen skal være ordentlig og korrekt.

Aktiviteter og faciliteter

• Udendørs terrasse under oliventræerne med servering morgen, middag og aften
• Indendørs restaurant med panoramaudsigt
• Indendørs bar med hyggeligt sofaområde foran åben pejs
Opvarmet swimmingpool
• Dejlig have – perfekt til at nyde Provences ”baghave”

 

Godt at vide om Hotel Bastide de Calalou

Hotel Bastide de Calalou ligger med en unik beliggenhed midt i regionalparken, Verdon. Som taget ud af et maleri ligger den gamle bastide majestætisk for foden af landsbyen, Moissac Bellevue. Herfra har du panoramaudsigt over det kuperende landsskab ved Aups-dalen, og du vil næsten ønske, at tiden ville stå stille.
Hvis du vil bevæge dig udenfor hotellets adresse, så er et fif at slentre op ad bakken og nyde et koldt glas rosevin hos den lokale café. Er du mere til det aktive alternativ, så er det oplagt at tage vandrestøvlerne med. Af andre ting kan jeg anbefale, at du prøver det lokale marked i landsbyen Aups, hvor du skal sætte kryds i kalenderen om onsdagen, hvor markedet foregår.

Sidst men ikke mindst, så må du unde dig selv et besøg til et naturfænomen af de helt store: Den berømte slugt, Gorges du Verdon, også kaldet Frankrigs Grand Canyon. Her kan du vandre eller sejle med kano i den unikke natur og samtidig få følelsen af at befinde dig på den anden side af jordkloden.

Ligegyldigt, om du flyver til Nice eller Marseille, så er den sidste del af køreturen smuk. Små veje, der bugter sig gennem dale, hyggelige landsbyer og alenlange vinmarker for så til sidst at ende her på Hotel Bastide de Calalou, det er noget, du kan se frem til.

Derfor kommer vi gerne igen

Jeg er helt forelsket i dette sted! Det er ikke nogen hemmelighed, og jeg ville ønske, at jeg en dag vinder i Lotto, så jeg kan købe mig sådan en Bastide de Calalou nummer 2 her i Provence, midt i bakkerne under solen. Her er ro og fred, smukke udsigter over Aups-dalen, velsmagende mad og vin samt venlige og imødekommende værter, der forstår at modtage og beværte deres logerende. Bastide de Calalou er et sted, hvor du kan få en smagsprøve på den sydfranske ”art de vivre”, når den er bedst. ”Voila”, jeg kan kun råde dig til at tage af sted, men pas på - du risikerer at blive forelsket….

Læs mere om Hotel Bastide de Calalou

Værelser

Alle værelserne er forskelligt, men smagfuldt indrettet og oser af hygge! Da vi jo har med et ældre hus at gøre, er her ikke aircondition, men tykke stenmure gør, at værelserne er forholdsvist kølige også i sommermånederne. Nogle af værelserne har udsigt ud over de åbne marker, andre ud mod haven og landsbyen.

Jeg har været sovende gæst op til flere gange på Hotel Bastide de Calalou, og har ligeledes været heldig at kunne prøve et nyt værelse hver gang. Uanset hvilket af de forskellige værelser, jeg har fået tildelt, så er det samme gode oplevelse.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype.
Alle værelser har:
 • Køleskab/minibar
 • Satellitfjernsyn
 • Hårtørrer

Faciliteter på hotellet

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Bastide de Calalou

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Kort

Hotel Bastide de Calalou
Village de Moissac-Bellevue
83630 Aups, Frankrig

Anmeldelser

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Signatours’ blog.

Når du rejser med Signatours

Det skal være nemt billigt og sikkert at rejse på ferie med Signatours. Der er mange fordele her er nogle af dem...

Lignende hoteller

Auberge de Tavel
Frankrig, Languedoc-Roussillon, Tavel
 • Nærmeste lufthavn: 103 km
 • Afstand til centrum: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Hotel de l'Horloge
Frankrig, Provence og Côte d'Azur, Avignon
 • Hyggelig atmosfære
 • Central beliggenhed
 • Gode anmeldelser
Hotel la Perouse
Frankrig, Provence og Côte d'Azur, Nice
 • Tæt på centrum
 • Tæt på stranden
 • Restaurant på stedet